Днес Aston Martin разпространи първата официална информация и снимки на новото поколение на хитовия си модел Vantage, първите доставки на който ще бъдат осъществени през втората четвърт на следващата година.

Новият Aston Martin Vantage идва с изцяло нов дизайн на екстериора и интериора, оптимизирана аеродинамика и четирилитров, V-образен, осемцилиндров twin-turbo двигател с максимална мощност от 510 конски сили и максимален въртящ момент от 685 Нм.

В комбинация с осемстепенна роботизирана предавателна кутия, тежащият 1530 килограма автомобил е в състояние да се ускори от 0 до 96 км/ч за 3.5 секунди и да развие максимална скорост на движение от 315 км/ч.

Новият Aston Martin Vantage идва с адаптивно окачване, първи в историята на марката електронен заден диференциал (E-Diff), безключов достъп до интериора и стартиране на двигателя с бутон, паркинг асистент, осем-инчов информационен дисплей с Aston Martin Audio System, богат набор възможности за персонализация на интериора и други.

Новият Vantage вече се намира в продажба и е оценен на 120 900 лири във Великобритания, 154 000 евро в Германия и на 149 995 долара за САЩ.

Aston Martin/ Autopress