Деветият пореден и втори за 2017 година брой на българското електронно списание на Opel е вече в сайта на марката www.opel.bg. В това издание е акцентирано на два от седемте модела, които Opel лансира през 2017 г. – годината, в която марката направи най-голямата в историята си продуктова офанзива. Единият от тях, който е и най-големият модел в семейство „Х“ на Opel - новият Grandland X, заема почетното място на корицата на Списание Opel. С впечатленията на главния редактор на българското издание на auto motor und sport, който беше един от първите изпробвали автомобила по германските пътища, можете да се запознаете на 14-та страница на списанието. На 17-та страница е публикувано и неговото интервю с изпълнителния директор на Opel Automobile GmbH Михаел Лошелер.

Докато световната премиера на Grandland X беше една от последните от всички седем за годината, то тази на новия Crossland X беше една от първите. Това е първият кросоувър на марката, който се отличава със свежа визия, компактни размери и изненадващо голям вътрешен простор. Той беше представен статично на българските медии броени дни преди световната му премиера в Женева през март, а в началото на лятото се състояха и първите му динамични тестове. За няколкодневното си преживяване в компанията на Crossland X разказва Мария Касимова-Моасе на 12-та страница.

Лятото на тази година беше особено горещо за Opel и поради финализирането на продажбата на Opel Automobile GmbH, включваща марките Opel и Vauxhall от General Motors на Groupe PSA, което се случи на първи август. След 88 години с General Motors, присъединяването на Opel и Vauxhall към Groupe PSA бележи нов етап в историята на марките и създава предпоставки за раждането на един истински Европейски шампион. Както беше обещано на този исторически ден, точно 100 дни след приключване на сливането, Михаел Лошелер обяви стратегическия план PACE! за възстановяване на финансовите основи и засилване на устойчивата конкурентоспособност и растеж на компанията. Подробности за плана, както и запис на прескоференцията след официалното обявяване на PACE! можете да откриете в интернет на media.opel.bg.

Стараем се във всеки брой да запознаваме аудиторията си с интересна личност, свързана с марката Opel. Този път ще ви срещнем с двама много различни, но според нас изключително любопитни господа. Единият е добре известният на почитателите на джаз музиката Петър Салчев, който тази година осъществи няколко много силни музикални проекта със съдействието на Opel и автомобилите с тази марка, които бяхме щастливи да му предоставим. Владимир Харизанов на свой ред привлече вниманието ни със своя изключително ярък и разностранен характер, както и със своя произведен през 1979 година Opel Rekord, успял да го отведе на невероятно трансазиатско пътешествие до Индия и обратно. В следващите броеве на списанието ще се постараем да ви предадем част от духа и красотата на това приключение.

И тъй като нашето списание излиза в навечерието на един от най-красивите празници – Коледа и Рождество Христово, бихме искали най-сърдечно да ви пожелаем весели празници и много щастлива 2018 година.