По време на специално организираното от Chevy Trucks събитие по случай стотната си годишнина, Chevrolet поднесе специална изненада под формата на предпримиерна демонстрация на изцяло новото поколение на легендарното Silverado.

За версията Silverado 1500 2019 от компанията коментират, че е напълно ново и демонстрира познанията на марката в областта след повече от 85 милиона произведени пикапа. В разработката на новата генерация на модела сериозен принос имат и самите потребители, като от компанията са се допитали предварително до повече от 7000 от тях по отношение на техните желания.

По отношение на новото поколение на Silverado, от Chevrolet коментират, че то ще бъде по-способно от когато и да било, а в конструкцията му са използвани иновативни материали, гарантиращи по-ниско тегло и по-голяма издръжливост.

 

Новото Silverado ще се предлага и в повече двигателни и модификационни версии, като една от тях ще бъде специално разработената офроуд Silverado LT Trailboss. Световната публична премиера на новото поколение Chevrolet Silverado ще се състои по време на международното зиложение в Детройт през януари. Chevrolet / autopress