Членовете на журито на конкурса „Автомобил на годината“ обявиха официално седемте финалиста от общо 39-те първоначално участващи модела. Една от номинациите за наградата е Citroën C3 Aircross Compact SUV. Победителят ще бъде обявен на 5 март 2018 г. в навечерието на автомобилното изложение в Женева.

Членовете на журито на конкурса „Автомобил на годината“ обявиха официално седемте финалиста от общо 39-те първоначално участващи модела. Една от номинациите за наградата е Citroën C3 Aircross Compact SUV. Победителят ще бъде обявен на 5 март 2018 г. в навечерието на автомобилното изложение в Женева.

Наградата „Автомобил на годината“ се присъжда ежегодно от 1964 г до днес. В гласуването участват 60 утвърдени автомобилни журналиста от 23 страни. Победителят се избира на базата на различни критерии като съотношение цена-качество, дизайн, комфорт, сигурност, технологии и екологичност.

Новият Citroën C3 Aircross Compact SUV е един от 7-те финалиста в надпреварата за наградата „Автомобил на годината 2018“. Продажбите на модела, който беше лансиран в Европа през октомври, вече надхвърлиха 25 000. Потребителите оценяват уникалното му купе, което предлага най-доброто от опита на Citroën по отношение на обем, модулируемост и светлина. C3 Aircross предлага още високо ниво на комфорт и сигурност, оборудван е с 12 системи в помощ на управлението и 4 технологии за свързаност, и спечели 5 звезди на тестовете Euro NCAP.

За първите 6 месеца на 2017 г., Citroën реализира над 426 000 продажби, което е най-доброто представяне за последните 6 години. Ръстът на продажбите спрямо същия период на 2016 г. е 5,6%. C3 Aircross Compast SUV се появява на пазара като част от програмата за обновяване на гамата на марката една година след Новия C3, чийто над 200 000 продажби го превърнаха в най-продавания модел. Амбицията му е да подпомогне силното представяне на Citroën на пазара.

До обявяването на победителя следват сравнителни тестове, които ще се проведат през февруари 2018 г. Моделът, който спечели най-много точки от журито ще получи престижната награда на официална церемония, която ще се проведе на 5 март 2018 г. в Женева.

 

Марката Citroën
Участник на международната автомобилна сцена с пълна гама продукти, Citroën е символ на креативност и смелост от 1919 г. до днес. Отличаващи се по своя дизайн, изключителен комфорт, иновативни технологии и излъчващи оптимизъм, моделите на Citroën, и особено новите C3 и C3 Aircross compact SUV, са глътка свеж въздух в автомобилната индустрия. Citroën е марка, чието вдъхновение са хората и начинът им на живот. Този дух намира израз в мотото на марката „Inspired By You“ и в уникалните изживявания и опит, които тя предлага на своите клиенти: например възможността за онлайн оценка - Citroën Advisor, решенията за мобилност - Citroën Rent&Smile, Earn&Drive и др. Citroën, това са 10 000 точки на продажба и следпродажбено обслужване в почти 80 страни и над 1,1 милиона продадени автомобила през 2016 г. С 8 световни титли при конструкторите в Световния Рали Шампионат (WRC) и 3-та титла при конструкторите в шампионата WTCC през 2016 г., марката има сериозно присъствие в рали спорта.

Citroën BG