На церемонията по официалното връчване на наградите Argus 2018, новият C3 Aircross Compact SUV получи две отличия: най-добър „градски SUV” в своята категория и “Argus автомобил на годината” във всички категории. Това е изключително признание за модела, който вече надхвърли 30 000 продажби в Европа. C3 Aircross е компактен SUV автомобил, предлагащ уникална архитектура, 85 цветови комбинации за пресонализация, атрактивни цени в сегмента, отлична модулируемост, простор в купето и технологии от последно поколение, които подобряват комфорта и сигурността.

Лансиран през октомври, новият Citroën C3 Aircross Compact SUV постига отличен търговски резултат, който е обещаващо начало за модел в един толкова динамичен сегмент: 30,000 продадени автомобила в Европа. Той е и положителна обратна връзка за концепцията на модела, който е вдъхновен именно от клиентите и техните очаквания от преживяванията на борда на автомобила.

Качествата на модела са оценени от журналистите, представители на специализираните медии. Новият Citroën C3 Aircross Compact SUV е сред шестте финалиста за наградата Autobest и сред седемте финалиста за европейската награда Автомобил на годината за 2018. Моделът е номиниран и за други награди, сред които и Argus 2018, които спечели.


НАГРАДИ ARGUS 2018: “ГРАДСКИ SUV МОДЕЛИ”
За наградите участваха общо 40 модела в пет основни категории: Градски автомобил; Градски SUV; Компактен SUV; Семеен и премиум автомобил; Семеен и премиум SUV. Като победител в “Градски SUV”, C3 Aircross се отличи като най-добър избор според журналистите и техническите експерти на Argus. Оценката, която те са поставили се базира на 5 критерия: цена на покупка на нов автомобил, цена на км, остатъчна стойност, разходи и представяне (качество, комфорт, удоволствие и комфорт по време на шофиране).

Етиен Менан, бранд мениджър на C3 Aircross, беше изключително щастлив от резултата снощи: “Това, че C3 Aircross е награден ни прави много щастливи. Моделът задава нови правила в динамичния сегмент на компактните автомобили SUV. Създадохме един автомобил с уникални форми, големи възможности за персонализация и потенциал за приключения. C3 Aircross показва какво да очакваме от Citroën. Целият опит на марката е вложен в модела като част от програмата Citroën Advanced Comfort®. C3 Aircross предлага високо ниво на комфорт, благодарение на своя вътрешен обем, модулируемостта си и светлината в купето. Той добре се адаптира към модерния начин на живот със своите технологични решения по отношение на сигурността и свързаността, които улесняват ежедневието по време на пътуване в града и извън.”

НАГРАДИ ARGUS 2018 AWARDS: “AВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА”
За втора година, Argus дава и една голяма награда, която отличава едни модел от всички категории. Отличието “Argus автомобил на годината 2018”, което получи новият C3 Aircross Compact SUV, се базира на същите критерии за избор, но тук вече участват повече журналисти, представители на френската преса.

С огромна гордост, Линда Джаксън, изпълнителен директор на Citroën, заедно с Александър Малвал, директор дизайн на Citroën, получиха наградата от председателя на Argus, Александрин Бретон де Лойс.

“Много сме щастливи да получим тази голяма награда, ‘Argus автомобил на годината 2018’. Още повече, това място е специално за нас, защото точно тук моделът беше показан за пръв път пред медиите на 12 юни. Ние представихме C3 Aircross като един модел, който ще бъде новата референция на пазара на компактните SUV модели по отношение на комфорт, лекота за употреба и живот на борда. Тази вечер, в която получаваме две награди, подчертава трансформацията на нашата марка. Тази трансформация започва да дава резултати и това са 230 000 продажби на C3 и 30 000 продажби на C3 Aircross”, Линда Джаксън, изпълнителен директор на Citroën.

“Много сме горди да получим наградите Argus и от ентусиазма на клиентите, които очевидно харесват C3 Aircross. Отличието за най-добър градски SUV е изключително признание за марката и целия екип, работил върху модела. Със C3 Aircross, нашата цел беше да предложим модел, който изцяло отговаря на стратегията на марката. Той се вписва перфектно в гамата и се позиционира в един изключително важен за нас сегмент”, Александър Малвал, директор дизайн Citroën.