Успоредно премиерата на новия Veloster, североамериканското подразделение на Hyundai разпространи и първите подробности за първото предложение от N-семейството си, което ще бъде лансирано на американския пазар.

Новият Hyundai Veloster N, който е разработен от глобалния развоен център на марката в Намянг и е оптимизиран на легендарната писта Нюрбургринг в Германия, идва с двулитров турбоагрегат, който е в състояние да генерира максимална мощност от 275 конски сили, и ще бъде пуснат в производство през септември тази година. Първите му продажби в САЩ ще бъдат осъществени през последната четвърт на тази година.

“Veloster N ще пренесе Hyundai на ново ниво потребителски интерес от страна на истинските ентусиасти зад волана”, коментират от Hyundai. “Veloster N е още един пример за възможностите на Hyundai Motor в създаването на вълнуващи спортни автомобили с впечатляваща динамика и привличаща достъпност”

 

С електронно контролирано окачване с пет режима на работа- Normal, Sport, N, Eco и N Custom, Veloster N идва с 19-цолови алуминиеви джанти, суперспортни гуми Michelin Pilot SuperSport, специално разработен аеродинамичен пакет, спортни седалки със специална тапицерия, специален N волан, уникален инструментален блок, шестстепенна механична предавателна кутия с къс ход на лоста и други.