Mercedes разпространи нова информация и снимки от интериора на изцяло новото поколение на модела си A-Class, който ще бъде лансиран на пазара през следващата година.

От компанията коментират, че новата генерация на модела ще предложи по-просторен интериор, като на допълнително, в сравнение с актуалната версия на автомобила, пространство ще могат да разчитат както водачът и пътникът отпред, така и тези на задните седалки. Увеличението в свободното пространство включва допълнителна свобода както за раменете и лактите, така и за главата, а достъпът до задните седалки е още по-лесен.

С 29 литра, до 370 литра, пък е увеличена товарната вместимост на багажника. Достъпът до него е улеснен благодарение на интегрирането на секционни задни светлини, в резултат на което отворът на товарното отделение е с 20 см по-широк, а самият му под е с 11.5 см по-дълъг.

По отношение на интериора, от Mercedes споделят, че новата генерация на A-Class ще направи революция в компактния клас, като основен акцент тук ще бъде предното табло. Воланът на автомобила е взет от S-Class, а предните седалки ще могат да бъдат оборудвани с климатизация, масажна функция и други.

Mercedes / autopress