Броени дни преди официалната премиера на изцяло новото поколение на легендата G-CLASS, от MERCEDES-BENZ разпространиха нови снимки, макар и на замаскиран прототип на модела, както и допълнителна информация за новата генерация на емблематичния модел.

От Mercedes коментират, че успоредно с желанието на марката да направят G-CLASS по-луксозен и комфортен, екипът на марката е трябвало да направи автомобила и още по-способен извън стандартните пътища. За целта, моделът е ще се отличава с допълнително оразмерена на усукване конструкция, високо отстояние от пътя и голям ход на окачването, разработено съвместно с Mercedes-AMG.

Според официалната информация на MERCEDES-BENZ, новият G-CLASS ще бъде в състояние да предложи отстояние от пътя между двете си оси от 241 мм (+6 мм), възможност за атакуване на водни препятствия от 70 сантиметра (+ 1 см), успешно преминаване през остри възвишения с максимален ъгъл от 26 градуса между двете оси, надлъжно движение по склонове с ъгъл от 35 градуса (+7 градуса) и други.

Новият MERCEDES-BENZ G-CLASS ще разполага с нов режим на работа G-Mode, който се активира автоматично, когато система регистрира, че пред колата предстои офроуд изпитание, както и с 9-степенна роботизирана предавателна кутия 9G-TRONIC, специално оптимизирана и за употреба в екстремни условия извън пътя.