Mercedes-Benz разкри първите подробности за изцяло новото поколение на класиката G-Class и обяви, че световната премиера на автомобила ще се състои по време на международното изложение в Детройт през следващата година.

След повече от 300 000 реализирани представителя от 1979 година, новият Mercedes-Benz G-Class обещава сериозни промени и подобрения, свързани предимно с подобряването на комфорта. Първото, върху което акцентират от марката е интериорът, за който от компанията коментират, че ще бъде колкото луксозен, толкова и класически.

Mercedes-Benz G-Class ще бъде оборудван с нова инфо-комуникационна и мултимедийна система, управлението на която ще може да се осъществява изцяло от волана, като за това ще спомага и чувствителният на допир панел Touch Controls.

По отношение на интериора на новия Mercedes G-Class, от марката споделят, че той ще бъде изпълнен в луксозни материали и с допълнителни функционалности за повишаване на комфорта, а свободното пространство за водача и неговите спътници е нарастнало във всяко направление.

autopress