Nissan обяви, че представеният за първи път в Европа през октомври 2017 година нов Leaf се радва на безпрецедентен потребителски интерес, като за два месеца новото поколение на първия в света масов 100% електрически модел е генерирало 10 000 заявки за закупуване.

“Доволни сме от реалния потребителски интерес, който получихме за новия LEAF и това потвърждава лидерството на Nissan при електрическите автомобили”, коментира Гарет Дънсмор, директор на подразделението Електрически автомобили на Nissan Европа. “В същото време обаче, новият LEAF не е само нашето ново поколение електрически автомобил, но също така иконата на Nissan Intelligent Mobility в Европа”.

От Nissan акцентират също така, че приетите до момента 10 000 заявки за закупуването на LEAF са били направени от клинти без те да са имали възможност да разгледат или тестват колата, и без за електромобила да е имало рекламна кампания.

Производството на Nissan LEAF стартира в Европа на 19 декември, а първите доставки към клиенти ще бъдат осъществени в началото на февруари.