За пътешествениците: Флагманът на Opel със суров офроуд вид

• За всички видове терени – система за задвижване на всички колела с функция torque vectoring и увеличен с 20 милиметра клиренс
• За мощно представяне - нов върхов дизелов двигател с каскадно турбопълнене
• За най-високите изисквания – превъзходни технологии и нови услуги Opel OnStar
• За портфейла – на цени, започващи от 51 045 лева скоро в дилърствата на марката


Новите върхови модели в гамата на Opel - Insignia Grand Sport и Insignia Sports Tourer честваха своите световни премиери преди няколко месеца, а сега дуото-мечта става триумфиращо трио с новия Opel Insignia Country Tourer, който дебютира на автомобилното изложение във Франкфурт. Приключенецът с двойно предаване и офроуд външност може да бъде поръчван на цени, започващи от 51 045 лева (препоръчителни цени с включен ДДС за България) и ще бъде скоро в дилърствата на марката. Многофункционалният автомобил ще бъде отличен избор за любителите на зимните спортове и свободното време далеч от големите градове, но със сигурност ще допадне много и на всички онези, които ценят демонстрацията на силна индивидуалност.

Новият Opel Insignia Country Tourer впечатлява с ценностите и качествата, характерни за моделите Grand Sport и Sports Tourer – той е просторен и значително по-лек от предходната версия благодарение на изцяло новата конструктивна архитектура. Също така, както може да се очаква от един истински флагман, моделът предлага богата гама от новаторски технологични решения. Излъчването му грабва сетивата и с характерния, индивидуален чар в кънтри стил – черните защитни панели по целия периметър на каросерията и сребристите панели в предната и задната част на пода придават на външността на новия модел по-суров, офроуд характер. Клиентите, които предпочитат още по-силно изразената индивидуалност в своя автомобил, ще получат тази възможност благодарение на програмата Opel Exclusive, с която например, ще могат да го поръчат с любимия си цвят.

Готов за приключения – водещи технологии в областта на задвижването и ходовата част

Новият Opel Insignia Country Tourer ще въздейства силно с мощните си бензинови и дизелови турбодвигатели. Върховият дизелов агрегат е новият 2.0-литров BiTurbo дизел (официален разход на гориво съгласно NEDC: градски 8.9 л/100 км, извънградски 6.0 л/100 км, комбиниран 7.2 л/100 км, официални специфични комбинирани емисии на CO2 191 г/км). Новоразработеният 2.0-литров дизелов двигател е с максимална мощност 154 кВт/210 к.с. при 4 000 об/мин и висок максимален въртящ момент 480 Нм при само 1 500 об/мин, благодарение на двустепенното каскадно турбопълнене, осигуряващ на Country Tourer подобаващата за един приключенец мощ. От друга страна двулитровият бензинов турбодвигател с директно впръскване и мощност 191 кВт/260 к.с. (разход на гориво съгласно NEDC: градски 11.5 л/100 км, извънградски 7.3 л/100 км, комбиниран 8.9 л/100 км, 203 г/км CO2) оглавява гамата от бензинови агрегати. И двата двигателя, в съчетание с новата осемстепенна трансмисия и авангардната система за двойно предаване с Twinster, създават огромно удоволствие при шофиране.

Двайсет и петте милиметра допълнителен клиренс на каросерията наред с новаторското двойно предаване с функция torque vectoring и новото петзвенно задно окачване предизвикват желание за напускане на асфалтираните пътища и предоставят на Insignia Country Tourer най-усъвършенстваната система в този автомобилен клас. Вместо традиционния диференциал на задния мост, който предава еднакъв въртящ момент към двете задни колела, Opel Insignia Country Tourer използва два многодискови съединителя с електронно управление, които дават възможност за по-индивидуално и прецизно управление на тягата към всяко едно от колелата – независимо от пътните или метеорологичните условия. За да противодейства на тенденцията към недозавиване при движение с висока скорост в остри завои, системата, отчитайки командите от педала на газта и движенията на волана, изпраща по-висок въртящ момент към външното за завоя задно колело. Tова се случва за части от секундата и траекторията на движение на автомобила се стабилизира без каквато и да било допълнителна намеса от страна на водача. Освен това Insignia влиза в завоите с по-висока прецизност и реагира по-спонтанно на командите от страна на водача. Всичко това води до неутрален характер в поведението на автомобила, който го прави по-стабилен и улеснява управлението му независимо от пътната ситуация.

Допълнително усъвършенстваната ходова част FlexRide осигурява основата за оптимално поведение на пътя с оглед на конкретната ситуация. Тя адаптира работата на амортисьорите, кормилната уредба, реакциите на газта и момента за смяна на предавките (при автоматичната трансмисия) независимо или на основата на избрания от водача режим – „Standard”, „Sport” или „Tour”. Сърцето и душата на адаптивната система на окачването е новият централизиран софтуер „Drive Mode Control”, който постоянно анализира информацията, подавана от сензорите и настройките от страна на водача и е в състояние да разпознава индивидуалния стил на шофиране.

Здрава външност и голямо вътрешно пространство - Insignia за почитателите на извънградските приключения

Новата Insignia Sports Tourer е в изключително добра форма – моделът издига стилистичната философия на марката Opel на следващото равнище със своя динамичен и елегантен стил и спиращи дъха линии. Изцяло новата олекотена конструктивна архитектура е една от главните причини за чевръстото и динамично поведение. Новият Country Tourer притежава всички тези качества и не само тях. Неговият по-суров и индивидуален чар го превръща във върховия в гамата вариант на Insignia.

Добре изразените, внушителни черти на хоризонталната предна решетка и тесните предни светлини създават усещане за широчина и внушават респект, докато оцветеният в сребристо защитен панел на дъното спомага за визуално снижаване на каросерията и подчертаване на нейната стабилна стойка. Черните защитни панели в долната част на предницата, арките на калниците и по протежение на страничната част на каросерията в долната й част също допринасят за по-суровото, авантюристично излъчване на модела. Авантюристични нотки има и в оформлението на задната част, която подобно на предницата се отличава със сребрист защитен панел на дъното. Двойните накрайници на ауспуховите тръби също подчертават впечатлението за по-широка осанка на задната част на каросерията.

В съответствие с цялостния характер на издръжливия многофункционален модел, новата Insignia Country Tourer е преди всичко извънредно практична. За да улесни максимално товаренето и разтоварването на багажника, задният капак може да бъде отворен без автомобилът да бъде докосван въобще. В съчетание със системата за достъп и стартиране без ключ “Keyless Open & Start”, лек жест с крака под задната броня е напълно достатъчен за отваряне на капака (прожектиран на земята силует на автомобила показва точното място, където трябва да попадне крака ви). Още един такъв жест под бронята и капакът се затваря самостоятелно. Освен постигането на увеличение на багажния обем до максимум 1 665 литра, новата Insignia Country Tourer предлага и допълнителна възможност за разделяне на задните седалки в отношение 40/20/40, което позволява още по-голяма гъвкавост при конфигурирането на товарните обеми. Задната седалка може да бъде сгъната лесно с натискане на бутон, разположен в багажното отделение. A серийно предлаганите солидни релси за багажник на покрива не само подчертават приключенския дух в излъчването на модела, но разширяват и спектъра на приложение на новата Insignia Country Tourer, давайки възможност на издръжливото комби да пренася на покрива си товари до 100 килограма.

От друга страна, увеличеното с 92 милиметра междуосие позволява постигането на много по-обширно вътрешно пространство, което има положително отражение особено върху простора за пътуващите на задния ред седалки. Удобната атмосфера се подчертава допълнително и от ориентираното към водача оформление на арматурното табло и сертифицираните от независимата германска организация от медицински експерти по ортопедия AGR (Aktion Gesunder Rücken e. V. - Инициатива за подобряване здравето на гърба) луксозни ергономични предни седалки и отопляемите задни външни седалки. Отоплението на челното стъкло и отоплението на волана осигуряват добра видимост и съответно приятна топлина в студените дни.

Превъзходна технология на борда – безопасност, комфорт и отлична свързаност

Също като своите събратя Grand Sport и Sports Tourer, новата Insignia Country Tourer предлага многобройни свръхмодерни технологии и електронни системи за подпомагане на водача, които дават възможност за постигане на ново равнище на безопасност и комфорт на водача и пътниците. Един от най-ярките акценти във всеки смисъл на думата е второто поколение на новаторската и отличена с многобройни награди матрична система IntelliLux LED® на предните светлини. Матричната система на светлините Opel Intellilux LED® вече използва 32 на брой LED сегмента (по 16 от двете страни), вградени в изключително тесните предни светлини и предлага новатовски функции като активните светлини за завой и специалния фокусиран LED лъч с обхват, достигащ до 400 метра. Сред допълненията са и head-up дисплеят, панорамната видеокамера с картина от 360°, адаптивният круз контрол (ACC) с функция за автоматично аварийно спиране AEB (Automatic Emergency Braking), системата за активно поддържане на лентата на движение LKA (Lane Keep Assist) с автоматизирана корекция на управлението, както и функцията за предупреждение за наличие на напречнo движещи се автомобили отзад RCTA (Rear Cross Traffic Alert).

Най-новите, съвместими с Apple CarPlay и Android Auto инфоразвлекателни системи IntelliLink гарантират великолепно ниво на забавленията и свързаността за пътуващите в новия модел. Революционната система за персонална комуникация и мобилни услуги OnStar също е на разположение на борда. Системата предлага богата гама от услуги, простираща се от автоматичното повикване при катастрофа до съдействието при откриването и връщането на откраднати автомобили. Допълнително към това услугите на OnStar вече включват възможността за хотелски резервации и търсене на свободни места за паркиране. И двете услуги разчитат на служители на OnStar, които имат грижата за резервиране на стая в хотел или намиране на подходящо място за паркиране.

OPEL BG