С премиерата на Insignia GSi по време на международното изложение във Франкфурт, Opel възроди емблематичното си спортно обозначение GSi, а от днес компанията вече приема и заявки за закупуването на най-динамичното предложение в портфолиото на марката. Базовата цена на Insignia GSi за Германия е определена на 45 595 евро за версията Grand Sport и 46 595 евро за по-многофункционалната GSi Sports Tourer.

Opel Insignia GSi се предлага в две основни версии в зависимост от монтираният задвижващ агрегат. За почитателите на дизеловите двигатели е предвидена модификацията с двулитров BiTurbo мотор с максимална мощност от 210 конски сили и максимален въртящ момент от 480 Нм. За традиционалистите, а и за онези от клиентите, които държат да разполагат с възможно най- голямата мощност, е наличен двулитров бензинов турбоагрегат с 260 конски сили и 400 Нм. Тази модификация на Insignia GSi Grand Sport е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 7.3 секунди и да предложи максимална скорост на движение от 250 км/ч.

Независимо от избора на двигател, бъдещите собственици на Opel Insignia GSi могат да разчитат специално доработено FlexRide шаси с три режима на поведение- Standard, Tour и Sport, адаптивна система за задвижване на четирите колела, гуми Michelin Pilot Sport 4 S, нова осемстепенна автоматична предавателна кутия и други.

OPEL DE / Autopress