Volkswagen ще представи третото поколение на VW Touareg през 2018 на автомобилно изложение в Китай, а сега пред нас са предоставените на auto motor und sport ексклузивни първи ескизи и рекламни снимки на немаскирания VW модел.

Дори още от патентните изображения, с които VW иска да патентова външния вид на новия Touareg, е ясно, че големият SUV на Volkswagen ще се базира изцяло на представената през 2016 на автомобилното изложение в Китай студия T-Prime Concept GTE и ще споделя модулната линейна архитектура (MLB) на шасито, заедно с вече стартиралото Audi Q7 и предстоящия Porsche Cayenne.

Последните снимки показват немаскирания Touareg, като разкриват всички детайли на дизайна. Отпред се извисява новата широка радиаторна решетка на две нива. Тесните фарове и решетката, които са украсени с много хромирани елементи, образуват едно цяло. В долната част на VW са монтирани допълнителни надлъжни подпори. Широка хромирана лайсна грабва погледа отстрани, както и широките акри на задните калници. Особеното в задната визия са широките калници, които се допълват от тесните и достигащи далеч в каросерията светлини.

Конструкцията MLB Evo от 2015, позволява значително намаляване на теглото с повече от 200 килограма. Новият Touareg за моделната 2017 година ще падне под 2-тона, но пък е по-дълъг и по-широк. Наред с това, MLB Evo позволява интегрирането на някои добре познати бензинови и дизелови агрегати на концерна, но преди всичко с хибридно задвижване.

Новият VW Touareg с Plug-in-Hybrid

3,0-литровият V6 дизелов двигател с мощност близо 270 к.с. се счита за закон, а бензиновият му еквивалент е с 340 к.с. Plug-in хибридът вероятно ще бъде комбинация от 4-цилиндров турбо (252 к.с.) и електрически мотор с мощност от 100 кВт, чийто системна мощност възлиза на 381 к.с., а пробега само на електричество възлиза на 50 километра. Разбира се, V8 двигател непременно ще има, под съмнение е само четирицилиндровият като базов агрегат без хибридно подпомагане.

Подобно на SUV побратимите си на концерна Volkswagen и новият VW Touareg ще слиза от поточната линия на завода в Братислава. Новото поколение ще бъде малко по-голямо, защото трябва да интегрира и трети ред седалки. Текущата версия е с дължина 4801 метра, а новият Touareg ще се доближи до 5-метровата маркировка, която студията вече достигна. На височина достига 1,75 метра, а широчината е 1,98 метра. По отношение на товар на ремаркето, Touareg трябва да може да тегли 3,5 тона.

Полуавтономно шофиране и виртуален кокпит

Вътре, водачът не бива да очаква чак толкова екстремен интериор, както в студията, но въпреки това броят на превключвателите видимо е намалял, а двата големи екрана (12 и 15 инча) доминират в интериора. Touareg трябва да осигури оптимална мрежова връзка, за да позволи управление с жестове, гласов контрол и частично автономно шофиране и паркиране.

Персоналните настройки могат да бъдат запазени чрез VW-ID. Когато автомобилът разпознае своя водач, стартовият екран се настройва според неговите лични спецификации.

Освен това инфотейнмънт системата позволява комуникация със собствения ни дом, ако е свързан в съответната мрежа. Така, че вие можете да включите отоплението и светлината с гласова команда по пътя към дома. За гласовите команди VW използва езиковия асистент Alexa на Amazon. Наред с Head-up дисплея, VW Touareg разполага с активна система за светлина, както и ACC адаптивен круиз контрол. Асистента за поддържане лентата на движение разпознава не само маркировките на лентите, но и други превозни средства.

Новият VW Touareg ще празнува своята премиера през април 2018 в Китай.

ams.bg