Само няколко дни след премиерата на изцяло новото поколение на SUV модела си EXPLORER, Ford разкри подробности и за две негови нови версии- хибридната и спортната ST.

За новия Explorer Hybrid, от Ford коментират, че ще предложи безомпромисно хибридно SUV задвижване и оптимална горивна икономичност чрез 3.3-литрова комбинирана задвижваща система с 318 конски сили. Според първоначалните данни, автономността на новата модификация във версия със задно задвижване ще бъде на ниво от 500 мили или 800 километра.

Всеки един от представителите на новия Explorer Hybrid ще бъде оборудван със система за неутрализиране на постъпващия в купето шум, асистеращата система Ford Co-Pilot360 Assist+™, седалки с кожена тапицерия, втори ред седалки с подгряване, луксозна аудиосистема B&O, система за безжично зареждане на мобилен телефон и други.

Новият Explorer ST е най-новата разработка на спортното подразделение Ford Performance и благодарение на трилитровия си EcoBoost двигател с 400 конски сили обещава да предложи на бъдещите си собственици наистина вълнуващо изживяване на пътя. Автомобилът стандартно ще бъде оборудван с десетстепенна автоматична предавателна кутия и система за задвижване на четирите колела, а като допълнителна екипировка от компанията са предивидили възможност за поръчка на пакети ST Street Pack и ST Track Pack, които са включени 21-цолови алуминиеви джанти и спирачни системи с различни характеристики.