Само няколко месеца след лансирането на изцяло новия PEUGEOT 508, PEUGEOT представя комби версията.

Коренна промяна. Новият PEUGEOT 508 SW пренаписва всички елементи на дизайна в силно конкурентния пазар на комби моделите от сегмент ; той черпи вдъхновение от света на моделите шутинг брейк. Дизайнът на новия PEUGEOT 508 SW е впечатляващ със снижения спортен силует на модела.

Той представлява перфектно съчетание на спортна елегантност и практичност, осигурявайки щедро пространство за пътниците и голям, леснодостъпен багажник. Оборудван с PEUGEOT i-Cockpit® от най-ново поколение и притежаващ малък радиус на завой, автомобилът се справя отлично навсякъде – независимо дали шофирате в града, или по магистрала.

Заложена дълбоко в ДНК-то на Марката, отличната ходова част на новия PEUGEOT 508 SW съчетава забележително пътно поведение и перфектен контрол върху движенията на каросерията. Автомобилът, проектиран да осигури върхова динамика, безопасност и комфорт, обещава силни емоции.

Новият PEUGEOT 508 SW ще бъде представен на Автомобилния салон в Париж през 2018 и ще бъде пуснат в продажба в Европа през януари 2019.

"След изцяло новия фастбек, сега имаме комби автомобил! И той е също толкова динамичен и спиращ дъха! Новият PEUGEOT 508 SW затвърждава трансформацията на Марката и този модел със своя забележителен силует и впечатляващи характеристики наистина обогатява гамата. Нашата амбиция да направим PEUGEOT водещата широко представена автомобилна марка във високия сегмент добива чудесни очертания." - Жан-Филип ИМПАРАТО, Главен изпълнителен директор на PEUGEOT

Сегмент, доминиран от автомобилите комби

Сегмент D представлява пазар от 1,4 милиона автомобила в Европа. През последните 10 години комби автомобилите представляват преобладаващата част от този сегмент, независимо от постоянното увеличение на новите пазарни предложения и силуети, по-специално SUV. В Европа един от всеки три продадени автомобила в сегмент D е комби.

Този сегмент включва традиционните комби автомобили с голям капацитет, повечето от които са от производители на масови автомобили, и премиум предложение, което съчетава практичността на комби автомобил с по-жизнен дизайн.

Изборът на PEUGEOT е ясен и недвусмислен: да създаде обект на желание, да разчупи стереотипите в дизайна и да предложи атлетичен, модерен силует, който досега е бил запазена марка на производителите на премиум автомобили.

Впечатляващ дизайн

„Проектиран и разработен едновременно с версията седан, новият PEUGEOT 508 SW включва всички характеристики на качеството на седана, но се откроява от него със своята спортна стойка и дизайнерски щрихи, които са изцяло нови за производител на масови автомобили. Той е прекрасен обект на желание, който ясно заявява своите амбиции.“ - Жил ВИДАЛ, Директор Дизайн на PEUGEOT


Що се отнася до PEUGEOT 504, създаден преди 50 години, Марката винаги е проектирала комби автомобили въз основа на силуета на седана. Затова новият PEUGEOT 508 SW се радва на всички стилистични черти на изцяло новия дизайн на седана. Новите пропорции придават на модела изключително динамичен силует на каросерията.

Благодарение на функционалните покривни рейки, стилизирани да съответстват на дизайна, автомобилът е почти толкова висок, колкото фастбека – едва 1,42 м. Това е с почти 6 см по-малко в сравнение с предишното поколение и осигурява оптимална аеродинамика, заедно с достатъчно пространство за главата на пътниците на задните седалки в съответствие със стандартите в сегмента

С дължина от 4,78 м (само 3 см повече от версията фастбек и 5 см по-малко спрямо предишното поколение) новият PEUGEOT 508 SW разкрива плавни, обтекаеми линии и елегантен, снижен покрив.

Вратите без рамки, уникална характеристика за масов комби автомобил, усъвършенстват и подчертават силуета на каросерията и същевременно позволяват по-ниско разположени стъкла. Луфтовете са намалени чрез първокласно ноу-хау; колелата са в идеална хармония с арките на подкалниците; покривната антена е премахната. Силуетът на каросерията е едновременно мощен и изразяващ качеството, присъщо на високия сегмент.

Както и при фастбека, предницата е невероятно впечатляваща. С Full LED предни фарове и вертикалната светлинна идентификация на опалесцентните LED светлини новият PEUGEOT 508 SW има характерна, ексклузивна индивидуалност, подчертана от известната емблема на Лъва в центъра на радиаторната решетка и логото 508 в най-предната част на капака.

Отзад, автомобилът създава усещане за мощност и модерен стил с блестящо черна хоризонтална лента, интегрирана между триизмерните Full LED задни светлини, заимствани от седана, които светят и през нощта, и през деня с променлив интензитет и правят светлинната идентификация във формата на нокти постоянно видима, независимо дали се гледат отстрани или отзад. Хромираният двоен ауспух подчертава още повече спортния дизайн.

Достъпът до багажника се осъществява през практична задна врата (която може да бъде електроуправляема и с достъп без използване на ръцете). Прагът на багажника е нисък и широк (6 см по-нисък спрямо версията седан, с височина от едва 63,5 см от земята и 2,4 см по-широк). Бързо издърпващата се кора на багажника осигурява незабавен изглед към цялото отделение, което има капацитет от 530 литра (с поставена кора). То е проектирано да бъде с проста форма и напълно използваемо. Капацитетът на багажното отделение под кората на багажника е много близко до това на предишния модел (560 литра).

Освен практичния му характер, достъпът до багажника е подобрен чрез праг от неръждаема стомана за улесняване на товаренето. Ниво на оборудване GT съдържа алуминиеви релси на пода и ограничителна мрежа за ефективно разпределение и обезопасяване на багажа.

Модулността е изключително важна за един комби автомобил и новият PEUGEOT 508 SW е оборудван със сгъващата се в съотношение 2/3-1/3 задна седалка с функция Magic Flat. С помощта на тази система двете странични облегалки могат да се сгънат моментално чрез два бутона, разположени от двете страни на багажника. Резултатът е практически равен под на багажника, който осигурява общ товарен обем от 1 780 литра.

 „Искахме да проектираме уникален комби автомобил с много силна индивидуалност, перфектно позициониран в сърцето на сегмента. Затова заедно с нашите инженери търсихме технически решения, предоставящи основните предимства на комби моделите от сегмент D, за да създадем впечатляващо динамично пространство. Тайната в изпълнението на задната конструкция по отношение на компактност и здравина е функционалният и практичен багажник с изключително елегантен дизайн. По същия начин вратите без рамки са перфектното решение за достъпа в автомобил с много ниска линия на покрива. На тази основа нашите инженери имаха възможността да се фокусират върху елегантността и баланса без да претрупват стила, тъй като дизайнът на автомобила вече бе доста спортен.“ - Пиер-Пол МАТЕИ, Директор

Дизайн на новия PEUGEOT 508

Уникален интериор, усъвършенстван с PEUGEOT i-Cockpit®

Точно като новия фастбек Peugeot 508, версията комби е оборудвана с PEUGEOT i-Cockpit® от най-ново поколение.

Вниманието към детайла, прецизното изпълнение на всеки елемент и изборът на материали веднага поставят позицията на водача на новия Peugeot 508 SW в привлекателен, високотехнологичен свят, наситен с елегантност.

Основните компоненти са:

 • компактен волан с тапицерия от пълнозърнеста кожа (перфорирана кожа при нива на оборудване GT Line и GT)
 • автоматична трансмисия с бърза смяна на предавките от бутон, интегриран в централната конзола, която съдържа и множество отделения за съхранение на вещи
 • множество декоративни елементи на бордното табло, централната конзола и панелите на вратите, които, в зависимост от нивото на оборудване, са с покрития, наподобяващи карбон или естествено дърво (Grey Oak при GT Line/GT и Zebrano, налично само при GT)
 • покритие от сатиниран хром на волана, панелите на вратите, въздуховодите, както и на седемте лостчета и рамката на централния сензорен екран
 • флок текстилно покритие във вътрешността на отделенията за съхранение на вещи (всички нива) за пътниците и на панелите на предните врати (при GT Line и GT)

Изключително внимание е отделено на позиционирането и размерите на различните решения за съхранение. Благодарение на това, автомобилът предоставя възможност за съхранение на 1,5-литрова бутилка в жабката с охлаждане, 1,0-литрова бутилка във всяко от отделенията на вратите и две 0,5-литрови бутилки в централната зона за съхранение под подлакътника (в допълнение към поставките за чаши). Благодарение на интелигентното позициониране на кабелните скари, допълнителното място до скоростния лост на EAT8 осигурява достатъчно пространство за най-големите смартфони (ако не се зареждат индукционно в нишата под конзолата).

Пътниците отпред могат да потънат удобно в ергономичните, обгръщащи тялото седалки (с етикет AGR) и да се насладят на пет програми за многоточков масаж. На разположение е широка гама богати и усъвършенствани материали за покрития и тапицерии като Alcantara® или пълнозърнеста кожа Nappa.  Кожата се предлага в два цвята – черен или тъмночервен (наречен още Sellier).

Пътниците на задните седалки могат да се възползват от допълнителния комфорт на облегалката, която се накланя до 27°. Пространството за главата е с 4 см по-голямо в сравнение с версията фастбек, като пътниците могат да се наслаждават и на стъкления панорамен покрив.

Достъпът до задните седалки е широк и лесен, благодарение на задните врати без рамки, включващи и малките стъкла.

По отношение на осветлението в купето, индивидуалните лампи за четене, вградени в панела на тавана, са с LED технология и управление с едно докосване.

Върховата hi-fi аудиосистема е проектирана от FOCAL®, водещата френска марка в тази област. С 10 високоговорителя с ексклузивна технология FOCAL® системата осигурява ясен и висококачествен звук, който се разпространява перфектно в цялото купе. Туитърите са покрити с решетки от матиран метал, разположени в четирите врати.

Интериорът на новия PEUGEOT 508 SW затвърждава усещането за високо качество, което излъчва екстериорът. Този стандарт за високо качество се вижда и в многото функции за комфорт и безопасност в автомобила.

Максимална безопасност, благодарение на впечатляващ набор технологии в помощ на водача

Новият PEUGEOT 508 SW предлага широка гама от системи в помощ на водача от най-ново поколение, които забележително отговарят на все по-взискателните критерии на EuroNCAP. Новите характеристики спрямо останалите модели от гамата PEUGEOT са:

 • Система за нощно виждане (Night Vision), за първи път в сегмента. Системата използва инфрачервена камера и засича живи същества пред автомобила нощем или в условия на намалена видимост. Системата осигурява засичане в рамките на 200 м извън обхвата на предните фарове и извежда образа от инфрачервената камера централно на цифровия дисплей на нивото на очите на водача за максимална безопасност.
 • Адаптивен автопилот с функция Stop & Go (с автоматична скоростна кутия ЕАТ8) с възможност за задаване на дистанцията между автомобилите. Когато е в лентата, автомобилът тръгва автоматично отново след спиране от над 3 секунди. В противен случай функцията може да се активира чрез натискане на педала на газта или края на лостчето, разположено на волана.  Функцията е налична от 0 км/ч
 • Асистент за позициониране в лентата, като водачът прави избора за позициониране в лентата (свързан с Адаптивния автопилот с функция Stop & Go)
 • Система за паркиране Full Park Assist с функция Flank guard за защита на фланговете (предлага се само с автоматична скоростна кутия EAT8). Системата управлява автоматично посоката, ускорението и спирачната система при заемане и освобождаване на паркомястото.
 • Full LED предни фарове с функция EVS (статично осветяване в завой)
 • Постоянно включени задни светлини (с адаптивна светлинна интензивност).

В допълнение към всички тези нови функции новият PEUGEOT 508 SW е оборудван и с много други системи в помощ на водача:

 • Най-новата система Активна спирачка за безопасност (отчита пешеходци и колоездачи денем и нощем от 5 км/ч до 140 км/ч) и предупреждава при риск от сблъсък
 • Асистент за придържане в лентата (включително спрямо банкетите) с коригиране на курса от 65 км/ч
 • Предупреждение за бдителността на водача с отчитане на вниманието на водача по време на продължителни периоди на шофиране и при скорости над 65 км/ч въз основа на анализ на микродвиженията на волана
 • Система за автоматично превключване на дълги и къси светлини
 • Система за разпознаване на ограниченията за скорост и препоръки
 • Система за разширено разпознаване на пътните знаци („Stop“, „Забранено влизането“)
 • Система за активно следене на мъртвата зона (с коригиране на курса). Тази функция е налична при скорост над 12 км/ч.

Възможностите за свързано оборудване на борда на новия PEUGEOT 508 SW са също толкова впечатляващи:

 • 3D свързана навигация с TomTom® Traffic
 • Mirror Screen, съвместима с Mirrorlink®, протоколи Android Auto™ и Apple Carplay™, позволява гласово разпознаване чрез смартфон
 • Индукционно зареждане на смартфон (за устройства, съвместими със стандарта Qi)
 • 4 USB порта: 2 отпред в пространството за съхранение под бутоните за управление на автоматичната скоростна кутия и 2 отзад на централната конзола за пътниците на втория ред
 • PEUGEOT Connect SOS & Assistance, автоматична система за аварийни повиквания
 • Пакети PEUGEOT Connect, телеуслуги за поддръжка на автомобила.

Уникално преживяване при шофиране

При PEUGEOT усещанията при шофиране са неделима част от ДНК-то на Марката. Като истински носител на технологични стандарти новият PEUGEOT 508 SW е продукт на върховия експертен инженерен опит на PSA Group:

 • Използването на платформата EMP2 – намаляване на масата (средно 70 кг по-малко спрямо предишното поколение) в полза на разхода на гориво, пасивната безопасност и динамиката
 • Въвеждането на нова техника за заваряване на каросерията, усилена с 24 м свързване посредством структурно лепене, осигуряваща по-голяма твърдост и гаранция за по-добра издръжливост
 • Инсталиране на филтрираща вибрациите греда на двигателя за оптимално омекотяване на окачването (според версията)
 • Адаптиране на задната ос с многораменно окачване, свързана с окачване, управлявано от променливи амортисьори – Активно управление на окачването – като стандартно оборудване на GT
 • Широко въвеждане на новата 8-степенна автоматична скоростна кутия EAT8 с електрически лост и управление с едно натискане.

„Нашата цел беше да създадем философия и преживяване при шофиране, идентични с тези при лимузината. Затова приложихме същия технически пакет – междуосие, филтрираща вибрациите греда на двигателя, задна ос с многораменно окачване и електронен контрол на амортисьорите в зависимост от модела. След това продължихме да правим специфични настройки, за да компенсираме разликата в разпределението на масата в SW. Резултатът е същият като при лимузината – перфектен баланс между спортен дух, комфорт и безопасност.“ - Ян БОНИ, Директор Динамика на автомобила

Във всяка една област – от архитектурата на автомобила, разпределението на пространството, внимателно контролираните размери, намаляването на масата, аеродинамиката до силовите агрегати – са положени всички усилия за предоставяне на силни усещания при шофиране и постигане на най-добрите в класа стойности на CO2 емисии.

Новият PEUGEOT 508 SW се радва на двигателите от ново поколение PureTech и BlueHDi (с разширена технология SCR), вече представени при фастбека.

При бензиновите двигатели има две нови предложения, разработени въз основа на 1,6-литровия двигател PureTech:

 • PureTech 180 S&S EAT8
 • PureTech 225 S&S EAT8

Възможностите за избор при дизеловите двигатели са четири, разработени въз основа на 1,5-литровия и 2,0-литровия двигатели BlueHDi:

 • BlueHDi 130 S&S BVM6
 • BlueHDi 130 S&S EAT8
 • BlueHDi 160 S&S EAT8
 • BlueHDi 180 S&S EAT8

Всички тези двигатели вече са сертифицирани по временния стандарт Euro6.d в очакване на изискванията на стандарта Euro 6, който ще влезе в сила от януари 2020 г., особено по отношение на емисиите на азотен оксид. Тези CO2 стойности са Best in Class (най-добрите в класа); те вземат предвид новите технически изисквания и процедурата WLTP, която търси съответствие между одобрените нива на разход на гориво и нивата при употреба от клиентите в реални условия.

В режим ECO семейството двигатели Pure Tech, съчетани с автоматична скоростна кутия EAT8, автоматично превключват в режим на движение по инерция. Тази функция е налична от 25 до 130 км/ч, когато условията позволяват. Тя се задейства, ако не бъде засечен сигнал за крак върху педала; напълно прозрачна е за водача. Функцията улеснява вътрешното триене в скоростната кутия и намалява разхода на гориво с около 3%.

През втората половина на 2019 г. гамата ще бъде допълнена от икономичен Plug-in хибриден бензинов силов агрегат с удължен ZEV пробег от 50 км (WLTP цикъл). Батериите ще бъдат разположени под седалките на втория ред, за да се запази просторният багажник.

Новият PEUGEOT 508 SW ще се произвежда в завода в Мюлуз и от самото си лансиране ще носи етикета „Origine France Garantie“, удостоверяващ, че автомобилът се произвежда във Франция.

Той ще бъде представен на следващия Международен автомобилен салон в Париж и ще се предлага в Европа от януари 2019 г., а в световен мащаб - в течение на първото полугодие.