За своя 15-ти сезон, PEUGEOT AVENUE PARIS е домакин на нова експозиция, посветена на Рали Дакар 2018, която може да бъде видяна до март 2018 г. Посетителите могат да се възхитят на PEUGEOT 205 T16 и новия PEUGEOT 3008DKR Maxi. Най-новата състезателна машина на PEUGEOT Sport ще вземе участие в Рали Дакар 2018 между 6 и 20 януари.

На челно място в изложбената зона ще бъде новият PEUGEOT 3008DKR Maxi, наследник на PEUGEOT 3008DKR, който зае първите три места в Рали Дакар 2017. По-тежък и по-мощен, новият автомобил ще преследва амбициите на PEUGEOT Sport по трасето на най-трудното рали в света следващия януари.

Редом с PEUGEOT 3008DKR Maxi, посетителите ще могат да видят легендарния PEUGEOT 205 T16, световен рали шампион през 1985 и 1986, и първият автомобил PEUGEOT, който печели Рали Дакар през 1987 г. с Ари Ватанен зад волана.

Посетителите ще могат да усетят тръпката на Рали Дакар в кресло за виртуална реалност, с VR очила, като ко-пилоти на Себастиан Льоб. Льоб е един от четиримата пилоти, които ще наелектризират феновете през цялото рали, заедно със Стефан Петерханзел, Карлос Сайнц и Сирил Депре,

За да запомнят и споделят този специален момент, всички временни ко-пилоти ще могат да отнесат сувенир от посещението си в Peugeot Avenue Paris, като отпечатат снимка в цветовете на PEUGEOT 3008DKR Maxi с помощта на фото будката.


За PEUGEOT
Вълнуващо и удовлетворяващо шофиране, спортен дизайн, качество без компромис – това е ангажиментът на Марката към нейните клиенти. Тези качества допринасят за емоцията, която гарантира всеки един автомобил с марката PEUGEOT.
С дейност в почти 160 страни, с повече от 10 000 центъра за продажба, PEUGEOT обединява взискателност, стил и емоция с амбицията да бъде най-добрата марка във високия сегмент в световен мащаб.Започнала през 1889 г., автомобилната история на Марката се обогатява през тази година с най-новата победа по трасето на Дакар, със спечелени първо, второ и трето място с новия PEUGEOT 3008 DKR.

PEUGEOT BG