Второто поколение на луксозния SUV Audi Q7 е по-леко и по-просторно от предшественика си, ще има хибридна версия с разход 1.7 л/100 км и модификации с четири завиващи колела, съобщиха от компанията тази седмица. Автомобилът е с 3.7 см. по-къс от досега, като дължината е 5.05 метра. Височината е намалена с 1.5 см. и е 1.74 м. Междуосието е 2.99 метра, а ширината 1.97 м. В сравнение с предишното Q7 новото е свалило 325 килограма. За момента в Европа моделът ще се предлага с два мотора - дизелов 3.0 TDI с 272 конски сили и бензинов 3.0 TFSI с 333 коня.

Зареждащата се от контакта хибридна модификация, кръстена Q7 e-tron, има дизелов двигател и електромотор, които генерират общо 373 конски сили и максимален въртящ момент 700 Нм. Благодарение на изминаването на ток на до 56 километра средният разход на гориво е фиксиран на 1.7 л/100 км. Серийното Q7 ще разполага със задвижване quattro. Всъдеходът разполага и със система за динамично прехвърляне на въртящ момент между левите и десните колела. Срещу доплащане моделът може да бъде снабден с четири завиващи колела.

Задните гуми имат отклонение от около 5 градуса, като при ниска скорост те се завъртат в посока, противоположна на предните, което повишава маневреността. При висока скорост задните колела са в унисон с предните и така стабилността в завой се подобрява. Опционално е и въздушното окачване.

Източник: в-к Капитал Daily