BMW Group обявява своя ангажимент като ексклузивен глобален автомобилен партньор на най-новата част от филмовата поредица на Paramount Pictures и Skydance Media: „Mission: Impossible – Fallout“. Филмът ще може да бъде видян в киносалоните по целият свят от 27 юли 2018 година. Още от 2011 година BMW е партньор на иконичната филмова поредица и отново подпомага новата част с редица автомобили, както и с една глобална маркетингова кампания.

„Мисията: Невъзможна – Разпадане“ представя Итън Хънт (Том Круз) и неговият IMF екип (Алек Болдуин, Саймън Пег, Винг Реймс) заедно с познатите съюзници (Ребека Фергюсън, Мишел Монахан) в надпревара с времето след една несполучлива мисия. Другите роли се изпълняват от Хенри Кавил, Анжела Басет и Ванеса Кърби, режисурата отново е поверена на Кристофър Макккуори.

Освен от новото BMW M5 екипът от агенти ще бъде подпомаган от редица модели на BMW като BMW Серия 5 Седан (1986 г.), BMW Серия 7 и BMW R nineT Scrambler.

Оборудвано с характерните BMW M Performance части като черна бъбрековидна радиаторна решетка и карбонови корпуси на външните огледала BMW M5 постига впечатляващо присъствие във филма. С мощния си 4,4-литров V8 Biturbo двигател с технология TwinPower Turbo и 441 кВт/ 600 к.с. (среден разход на гориво: 10,5 л/100 км; СО2 емисии: 241 г/км), както и новоразработеното High-Performance задвижване на четирите колела M xDrive новото BMW M5 позволява на Том Круз като Итън Хънт винаги да изпреварва противниците си с най-добро сцепление и ненадмината динамика на управлението.

BMW R nineT Scrambler може да бъде видян в някои сцени в края на филма: как се движи с много висока скорост при рисковани маневри в диво преследване през Париж. Значителна роля има и един автомобил от историята на BMW: преследването с BMW Серия 5 Седан от 1986 година поставя нови стандарти в този жанр. Публикуваният от Paramount Pictures трейлър възбужда любопитството:Като част от сътрудничеството с Paramount Pictures глобалната маркетингова кампания на BMW „Mission to Thrill“ подпомага премиерата на филма с различни телевизионни клипове с различни автомобили, печатни реклами и силно присъствие на собствените дигитални канали. Кампанията се допълва от други активности като мероприятия в дилърската мрежа на BMW.

„BMW и „Мисията: Невъзможна“, това е една перфектна комбинация. Ние се гордеем с дългогодишното си партньорство с Paramount Pictures, както и с това, че можем да обогатим тази иконична филмова поредица с нашите автомобили и мотоциклети. За бързите преследвания трябват автомобили, които въодушевяват със своята динамика и прецизна управляемост“, каза Уве Дреер, ръководител на комуникацията на марките BMW, BMW M, BMW i. „По този начин осигуряваме и оптимална трибуна за нашия най-динамичен бизнес атлет BMW M5.“ „Ние сме много радостни, че отново можем да поздравим BMW като наш партньор за „Мисията: Невъзможна – Разпадане ‘“, каза Ирене Трахтенберг, Senior Vice President Worldwide Marketing Partnerships, Paramount Pictures. „Нашето партньорство с BMW създава една глобална платформа, с която да достигнем до феновете по целия свят с „Мисията: Невъзможна“. Ние съчетаваме нашата обща страст към технологичните иновации, екшъна с много конски сили и увлекателното разказване на истории.“

Сътрудничеството на BMW и Paramount Pictures при поредицата „Мисията: Невъзможна“ стартира през 2011 година и е осигурило на почитателите някои легендарни моменти от историята на киното. При това BMW винаги преминават отвъд нормалното продуктово позициониране и представят и визии от бъдещето и технологии на утрешния ден, които да подпомагат агентите на IMF при техните мисии.

Незабравима например е ролята на концептуалния автомобил BMW i Vision Dynamics, който още през 2011 година представя революционния хибриден спортен автомобил BMW i8 и технологиите като Head-Up дисплей или активното разпознаване на пешеходци в „Мисията: Невъзможна – Режим Фантом“.

През 2015 последва „Мисията невъзможна: Престъпна нация“, в който BMW M3 представя една от най-вълнуващите каскади на заден ход в историята на киното. С функцията за отключване чрез докосване с дланта на ръката автомобилът от филма отново представи една технология от бъдещето. Почитателите на мотоциклетите с радост си спомнят за вълнуващото преследване с BMW Motorrad S 1000 RR, с което Итън Хънт се движи с бясна скорост по планините около Маракеш.

Сега „Мисията невъзможна: Разпадане“ ще представи най-вълнуващата мисия на всички времена, с което ще надмине всички досегашни филми.

BMW Group