Лекотоварното подразделение Fiat Professional на FCA обяви, че компанията вече приема заявки за закупуването на новия пътнически превозвач Ducato Minibus, който се присъединява към вече лансираната деветместна версия Shuttle.

Новото Ducato Minibus от Fiat Professional се предлага в две основни версии- L4 с 14 и L5 17 седалки, в това число и тази на водача, като и двете са вариант на тавана H2. По отношение на задвижващите агрегати, от компанията са предвидили варианти 130 и 150 конски сили на турбодизеловия 2.3-литров MultiJet, както и използващ метан трилитров Natural Power със 140 конски сили.

Пътническите седалки на новото Ducato Minibus са разпределени в четири (L4 версия) и пет (L5) реда, като при втората е възможно отстраняването на последния ред за допълнителна вместимост за багажи. При нивата на оборудване Medium и Top, седалките са оборудвани с предпазни колани и подглавници, както и със сгъваеми подлакътници на седалките откъм пътеката. В стандарната екипировка на пътническия превозвач са включени диодна система за индиректно осветление, вторичен агрегат за подгряване на пътническото пространство, система за наблюдение на налягането на въздуха в гумите, допълнителна платформа за по-лесно качване/слизане и други.

Fiat BG