Последното поколение на градския Volkswagen Polo с още по-атрактивен дизайн, икономични и екологични двигатели и купища нови технологии, познати от по-високия клас автомобили, идва у нас. Феновете на марката, а и всички желаещи, ще могат да се запознаят с колата по време на мащабното роудшоу Polo Experience, което ще покрие цялата страна.

Визуално новото Polo е станало по-агресивно благодарение на по-острите форми на екстериорния дизайн, но колата не е изгубила елегантност. Свежите цветове, новият интериор и множеството детайли завършват цялостния облик на автомобила. Той идва и с обновени бензинови и дизелови двигатели, до един отговарящи на изискванията за Евро 6.

Радионавигационната система също е обновена и взаимствана от "баткото" Golf. В зависимост от версията тя разполага с функции като Bluetooth, сензорен дисплей, подготовка за автотелефон и т.н. Инженерите на Volkswagen са отдали сериозно значение и на сигурността в новото Polo.

Колата вече се предлага със системи за разпознаване на умората у водача, за наблюдение на зоната пред автомобила Front Assist с включена функция за аварийно спиране в градски условия City Emergency Brake и системата за автоматичен контрол на дистанцията ACC.

В България стартовата цена на новото Polo е 21 680 лв. с ДДС. Ще се предлагат и номер 1 версии с възможност за данъчен кредит.

VW разработва 10-степенна кутия

Нова скоростна кутия разработва Volkswagen, съобщава motoring.com.au. Засега е известно, че тя ще бъде 10-степенна DSG с двоен съединител и ще се монтира на серийни автомобили от 2016 г. Разработката обаче е в доста напреднал стадий и вече се тества в пътни условия. Към момента на автомобилния пазар се предлагат до 9-степенни скоростни кутии. С такива са оборудвания Range Rover Evoque, Jeep Cherokee, а също и при хибрида Mercedes E 350 BlueTEC.

Информация: standartnews.com