Само няколко седмици след анонсирането на изцяло новото си пазарно предложение- малкия SUV модел XC40, Volvo- в лицето на официалния вносител на марката в България- Мото Пфое, демонстрира автомобила и пред българската публика.

Volvo XC40 е третото глобално SUV предложение на фирмата и е първото, разработено на новата модулна платформа на марката- CMA, която ще бъде използвана във всички бъдещи модели от Серия 40 на компанията, в това число и за изцяло електрически автомобили.

Новото XC40 обещава да предложи на бъдещите си собственици върхова безопасност, като за целта се разчита на всички познати от по-големите семейства на марката Серия 60 и Серия 90 системи за сигурност, а от Volvo коментират, че новото им предложение ще бъде най-добре оборудвания представител в своя луксозен сегмент, като в екипировката ще могат да бъдат открити системи като Pilot Assist, City Safety, камера за видео-наблюдение около цялото превозно средство и други.

При появата си на пазара, Volvo XC40 ще се предлага с D4 дизелов и T5 Drive-E бензинов двигател, а по-късно ще бъдат лансирани и версии с хибридно и изцяло електрическо задвижване. Новият модел ще бъде и първото предложение на компанията, което ще бъде налично и с нов трицилиндров мотор.

Една от най-важните иновации, с които се отличава новото Volvo XC40, е допълнителното пространство за багажи, в това число и за преносими компютри или няколко бутилки вода, в корите на вратите. Това е постигнато чрез премахването на добре познатите като локация там говорители и разработването на уникален, вграден в предното табло субуфер.

Ергономия и функционалност обещава да предложи и средната конзола на новото XC40, в която са оформени специални чашкодържачи, отделения за монети, карти за разплащане, кабели, пространство за безжично зареждане на мобилен телефон и други.

Бъдещите собственици на XC40 ще имат възможност да персонализират своята нова кола в множество екстериорни и интериорни цветови комбинации, което ще превърне колата в най-пъстроцветната в цялата история на марката.

Друга интересна и пилотна новост при Volvo XC40 е системата Volvo on Call, която дава възможност на собственика да предоставя своя автомобил на представители на семейството или приятели с помощта на специален софтуерен ключ.

Допълнителна информация за Volvo XC40, което до края на седмицата ще бъде изложено в Сердика Център в София, както и за специално организираната игра с награда пътуване за двама до европейската столица на модета, можете да научите от долното видео.