Nissan планира да представи нов SUV Navara през април следващата година на автомобилното изложение в Пекин. Това заяви пред журналисти шефа на подразделението LCV на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi - Ашвани Гупта.

Според неофициални данни кросоувърът може да бъде закупен с пет- и седемместен вариант. Дизайнът на автомобила ще прилича на Pathfinder. Очаква се в някои страни новият модел да смени Patrol.

Съдейки по публикуваните по-рано шпионски снимки, всъдеходът ще получи голяма радиаторна решетка, вертикални фарове и масивно задно стъкло. В двигателната гама ще влезе 2,5 литров бензинов двигател с четири цилиндъра. Мощността на агрегата ще бъде 163 конски сили.

Освен това клиентите ще имат на разположение и няколко дизелови мотора. Сред тях е 2,3-литров турбодвигател с мощност 160 конски сили. Най-мощните модификации на SUV-а ще бъдат оборудвани с 2,3-литров дизелов агрегат, който ще генерира 187 конски сили.

През 2015 г. Nissan показа на автомобилното изложение във Франкфурт европейската версия на новия пикап Navara NP300. Под капака на лекотоварния автомобили е монтиран нов 2,3-литров дизелов двигател DCI с четири цилиндъра. Моторът има два варианта на мощността - 160 или 187 к.с. Агрегатът работи в тандем с 6-степенна ръчна скоростна кутия или 7-степенна автоматична трансмисия.

Европейската версия на Navara е оборудвана с подобрено окачване, което при запазване на структурата с пружини предполага по-удобно за всекидневно шофиране. Радиусът на завоя е съкратен за удобство при маневриране по улиците на града.

По информация на AMS .