Днес Opel разпространи първите подробности за най-новото си моделно предложение- Zafira Life. Многофункционалният (MPV) автомобил ще се предлага в три дължини- Small 4.6 метра, Medium 4.95 метра и Large 5.3 метра, всяка една от които предлага възможност за превозването на до 9 човека.

От Opel коментират, че малката версия на Zafira Life е с около 10 сантиметра по-къса в сравнение с актуалната Zafira, а най-голямата е с около 65 см по-дълга и е сравнима с пътническото Vivaro Combi.

Opel Zafira Life обещава да предложи на потребителите гъвкав и комфортен интериор, богат набор асистиращи системи и технологии, в това число прожекционен head-up екран, активен круз контрол, двукомпонентен панорамен стъклен таван, система за подобряване на сцеплението на гумите с пътя IntelliGrip, възможност за поръчка на модификация с четири задвижващи колела, луксозно Lounge ниво на оборудване и други.

Новата Zafira Life ще бъде представена официално пред публика по време на международното изложение в Брюксел през следващата седмица, а заявки за закупуването на колата ще започнат да се приемат през следващия месец.

От Opel анонсират също така, че в началото на 2021 година, Zafira Life ще се предлага и в изцяло електрическа версия.