Когато страната е засипана от сняг, а пътищата стават снежен ад, на някои им проблясва мисълта, че е добре колата да стане лесно и бързо снегоход. И това е напълно възможно...

Системите за гъсенично задвижване на автомобилите са различни и известни отдавана. Но всичките досега изискваха доста време за монтирането им, а това не ги прави много удобни за експлоатация, особенно в екстренни случаи изискващи бързо реагиране.

Неотдавна се появи нова система, която отстранява този недостатък - Track N Go. Това е първата по рода си система, която се монтира директно на колелото без то да бъде сваляно и е пригодна за всеки пълноприводен автомобил.

Преимуществата й са много – монтиране за под 15 минути, по-комфортна возия заради демпферирането и от гумата. За управлението се прилагат доста по-малко усилия, отколкото при система с гъсеници класическа конструкция. Независимо, че системата е разработена за използване на сняг, така “обутият” с нея автомобил може да се движи и по пътищата със скорост до 60 км/ч. На снега, в зависимост от неговата плътност, може да се развиват скорости от 15 до 40 км/ч. Освен това специални дефлектори предотвратяват затъването в дълбокия пръхкав сняг.