Току-що приключил своята седма и финална тестова сесия в Мароко, отборът Peugeot Total, който спечели първите три места в тазгодишното рали Дакар през януари, е готов да се справи със следващото състезание в Южна Америка от 6 до 20 януари. Стефан Петерханзел/Жан-Пол Котре, Себастиан Льоб/Даниел Елена, Карлос Сайнц/Лукас Круз и Сирил Депре/Дейвид Кастера ще застанат на старта с чисто нов състезателен лъв: Peugeot 3008DKR Maxi.

• Пред отбора-мечта на Peugeot се простират 10 000 километра съревнование в най-трудната одисея по издръжливост в света, през Перу, Боливия и Аржентина. Маршрутът ще води конкурентите през пясъчни дюни, планински проходи и пустини в 15 етапа с изумителни пейзажи и екстремни метеорологични условия. Официалният маршрут на ралито ще бъде потвърден от организатора на събитието A.S.O на 22 ноември.

• Докато екипажите на отбора Peugeot Total остават непроменени за 2018 г, техните състезателни автомобили претърпяват някои важни модификации с цел максимална динамика и носят ново име: Peugeot 3008DKR Maxi. Стандартната архитектура, базирана на SUV Peugeot 3008, спечелил наградата „Автомобил на годината“ в Европа за 2017 г., остава същата: две задвижващи колела, захранвани от 3,0-литров двигател с двоен турбокомпресор. Най-забележимо е разширяването на следата с 10 см от всяка страна, за да се подобри стабилността, като подобрения са извършени и в окачването. Инженерите и механиците на Peugeot Sport са работили усилено, за да предоставят на пилотите възможно най-надеждния автомобил за предстоящата задача.

• И четирите екипажа тестваха обстойно новия Peugeot 3008DKR Maxi, с навъртени повече от 18 000 километра по време на състезанията в Мароко, Португалия и Франция. Те са наясно, че най-новите регулации не благоприятстват отбора Peugeot Total, заради допълнителното тегло, добавено към Peugeot, докато съперниците свалиха тегло и им беше дадена повече свобода на действие в други области. Но както винаги на Дакар, най-голямото предизвикателство е самото събитие.


• Екипажите на Peugeot са събрали безпрецедентните общо 19 победи на Dakar с мотоциклети и автомобили плюс изумителните 148 етапни победи по време на събитието, което прави най-успешната поредица в Дакар на всички времена. И въпреки записаните впечатляващи победи, Peugeot остават сдържани в прогнозите си за Дакар 2018, когато е 40-тата годишнина на събитието (печелено общо 6 пъти от Peugeot, за първи път точно преди 30 години през 1987 г. с Peugeot 205T16 Grand Raid) и 10-тата годишнина на Дакар в Южна Америка.

www.peugeot.bg