Италианската компания Pagani планира да разработи „гореща” версия на спортния моделе Huayra. Това заяви по време на автомобилния салон в Женева шефът на автомобилния производител Хорацио Пагани.Според президента на Pagani новата модификация на автомобила ще стане „истински подарък за всеки почитател на марката”. Плановете предвиждат да бъдат произведени не повече от 20 екземпляра от автомобила. Да притежават тази версия могат да бъдат само собственици на автомобили Pagani. Техническите характеристики на „горещия” спортен модел за момента пазят в тайна, сега е известно само, че мощността на колата ще стане доста по-голяма от тази на „стандартната” версия.

Освен това Хорацио Пагани потвърди, че през следващата година на автосалона в Женева ще се състои премиерата на модела Huayra Roadster. Автомобилът ще бъде построен на ново шаси и и ще получи нова предавателна кутия и по-мощен двигател. Според топ мениджъра под капака на автомобила ще бъде монтиран 6,0-литров турбомотор V12. Мощността на двигателя възлиза на 750 конски сили. Благодарение на аеродинамичния кит новият модел ще стане по-лек от своя предшественик с 50 килограма.Pagani Huayra е в производство от 2012 г. Под капака на супер автомобила се намира 6,0-литров битурбо двигател V12 от Mercedes-AMG. Мощността на мотора е 730 конски сили. Двигателят работи съвместно със седемстепенна предавателна кутия. До първите „сто” автомобилът ускорява за 3,3 секунди. Максималната скорост е 370 километра в час. През миналата година шефът на Facebook - Марк Зукърберг, поръча италианския супер автомобил Pagani Huayra. Известно е, че в момента всички екземпляри от спортния модел са продадени.

Известно е, че последната премиера на Pagani се състоя през ноември миналата година. Компанията пусна тогава специална версия на спортния модел Zonda. Новият автомобил получи индекс 760RSJX. По-рано автомобилът бе известен под наименованието 760 X.Спортният автомобил е изработен в един-единствен екземпляр за колекционер от Китай. Каросерията на автомобила е боядисана в необичаен цвят тюркоаз. На покрива на автомобила е изписано знамето на Италия. Интериорът на спортния автомобил е изработен от светлосиня кожа и елементи от въглеродни влакна и анодизиран алуминий.

Източник:"Auto Motor und Sport"-ams.bg