22-то издание на конкурса Автомобил на годината на България, организиран от Прес Авто Клуб България, вече официално си има победител и носител на приза Кола на годината 2019 на България, и това е Peugeot 508. Той беше определен след финално гласуване, като беше избран измежду събралите най-много точки в основните шест категории на надпреварата.

В категорията Лек автомобил, наградата за 2019 година е за Peugeot 508, а до финалната фаза достигнаха също така Audi A6, BMW 8, Ford Focus и Kia Ceed.

В категорията с най-многобройно присъствие- Кросовър на годината 2019 на България, победител стана BMW X5, след като успя заедно с Citroen C5 Aircross, Honda CR-V, Suzuki Jimny и VW Touareg да достигне до финалната петица.

В категорията Еко автомобил на годината 2019 на България отличието стана собственост на Nissan Leaf, който успя да изпревари номинациите на Hyundai Kona Electric, Lexus LS и Mitsubishi Outlander PHEV, а при Многофункционалните наградата е за Peugeot Rifter в конкуренцията на Citroen Berlingo, Opel Combo, Mercedes X-клас и Ssangyong Musso.

За най-добър Градски автомобил на годината 2019 беше определен Volvo XC40 от финалната петица с BMW X2, Hyundai Kona Electric, Mahindra KUV 100 и Nissan Leaf.

Наградата Премиум автомобил на годината 2019 на България стана собственост на BMW 8 в конкурентната среда на Audi Q8, BMW X5, Volvo V60 и VW Touareg.

Победителите в конкурса Автомобил на годината 2018 на България *Конкурсът „АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА 2019“ се провежда с партньорство с веригата бензиностанции OMV с висококачествените си горива MAXX MOTION; фирма Лазурит 94, която предлага най-добрите авторепарационни услуги и бои – тя, между другото ще празнува тази година четвърт вековен юбилей на нашия пазар, Естерхази бар, френските вина LAROCHE и ирландското Tullamore Due.