Peugeot Sport разпространи първата информация и снимки на новата си пистова състезателна кола 308 TCR, разработена на базата, но със сериозни подобрения, на състезателното 308 Racing Cup, което пък от своя страна използва като основа спортното 308 GTi.

PEUGEOT 308 TCR е предназначен за употреба в пистовата категория TCR (WTCR от тази година) на FIA, като идва със специално разработени окачване, двигател, предавателна кутия и аеродинамика. Автомобилът отговаря на всички изисквания е на множество национални и международни пистови шампионати, в това число VLN (в Германия), CER (в Испания), CITE (в Италия), BGDC (в Белгия) и други, като може да се използва и в редица състезания за издръжливост, в това число и 24-те часа на Льо ман.

 

От Peugeot Sport коментират, че екипът е свършил отлична работа с 308 TCR, като е работил основно по подобряването на надежността на двигателя на 308 TCR. Четирицилиндровият турбоагрегат на колата е в състояние да развие максимална мощност от 350 конски сили и максимален въртящ момент от 420 Нм, като в същото време е в състояние да предложи работа в състезателен режим от 5000 километра или почти двойно повече отколкото целия WTCR шампионат. Peugeot Sport приема заявки за закупуването на 308 TCR от днес, а първите доставки към клиенти ще бъдат осъществени през април. Публичният дебют на автомобила ще се състои през март, по време на международното изложение в Женева.