Успешният японски пикап Mitsubishi L200 се появи с нов дизайн за първи път от девет години. Компанията Mitsubishi представи в Тайланд за първи път изцяло новия 1-тонен пикап Triton, който в Европа носи името L200, превърнал се в един от най-продаваните модели на компанията в продължение на последните 36 години.

Новият Triton или L200 е с изцяло нов външен облик и се произвежда в тайландския завод на Mitsubishi в Лаем Чабанк. След представянето на новия Triton на пазара в Тайланд, компанията Mitsubishi планира да пусне новия пикап и на пазарите в Европа, Азия, Африка, Близкия Изток и Латинска Америка, като се предвижда да бъдат обхванати общо 150 страни. Новият Triton е разработен като абсолютен всъдеход, който комбинира комфортния интериор на лек автомобил с функционалността и надеждността на здрав и як пикап.

Моделът отговаря на различните нужди и изисквания на потребителите и може да се използва както за лекотоварен автомобил за работа, така и като лична кола за отдих. Това е постигнато чрез подобряване на кабината, повишаване на ефективността на двигателите и добавяне на нови функции и оборудване за всеки регион.

Външният вид на новия пикап на Mitsubishi впечатлява с мускулести форми, подобни на атлет, със своите аеродинамични форми и устремени пропорции. Новият Triton се отличава също така с просторен интериор, голяма товароносимост и много стабилно поведение на пътя за този клас автомобили.

Пикапът е постигнал високо ниво на безопасност благодарение на своето устойчиво и здраво шаси, и конструкция на рамата, в комбинация с разработената от Mitsubishi издръжлива на удар конструкция на каросерията. Новият Triton също така вози тихо и комфортно, подобно на лек автомобил благодарение на новия дизелов двигател, оптимизираното окачване и стратегическото използване на материали за намаляване на шума и вибрациите.

Новият Triton се предлага във варианти Single Cab (Единична кабина с две врати), Double Cab (Двойна кабина с 4 врати) и Club Cab (Двойна кабина с 2 врати). За задвижването има възможност за избор от три вида двигатели.

Освен с новия 2,4-литров турбодизелов двигател MIVEC, който се нарежда сред най-добрите агрегати в своя клас, пикапът може да е оборудван с подобрената версия на доказалия своите качества 2,5-литров турбодизел с мощност 181 к.с. и 400 Нм въртящ момент или доказаният надежден 2,4-литров атмосферен бензинов двигател със 128 к.с. Новият 2,5-литров турбодизел е съчетан с 6-степенна ръчна скоростна кутия, а останалите двигатели се комбинират с 5-степенна механична или 5-степенна автоматична трансмисия.

На пазарната премиера на новия Triton председателят и главен изпълнителен директор на Mitsubishi Осаму Масуко описа важността на новия пикап: „Предишният Triton беше пуснат на пазара пред август 2005 г. и към септември тази година са продадени общо 1 260 000 автомобила от този модел. Triton е един от нашите най-важни продукти, тъй като имаше най-голям принос за оживлението на нашето производство. Очакваме новият Triton да допринесе за устойчив растеж в бъдеще и да продължи да бъде нашият основен модел, подобно на предишната версия на този автомобил”.

Компанията Mitsubishi произвежда пикапи вече 36 години, като от 1978 г. са продадени над 4 милиона автомобила от този вид в цял свят. Производството на пикапи е фокусирано върху тайландския пазар още от модела от третото поколение, а новият Triton отбелязва появата на петото поколение на този модел.

Заводът в Лаем Чабанг постоянно се разширява и се превръща в основен глобален производствен център на Mitsubishi Motors, отличаващ се с най-голям производствен мащаб и общ обем на производството към момента от 3,5 милиона автомобила и износ на 2,5 милиона коли.

•Петият елемент е глобален играч
•Пикап за работа и отдих
•Renault отвори завод в Алжир
•Камионът Volvo FH със сърце на спортист
•Opel Zafira навъртя 500 000 км без ремонт
•Volkswagen извади комбита за два свята
•Audi разкрива бъдещето с прототипа Prologue
•Лимузина за истински баровци
•Прототип за млади китайци

Източник: http://www.monitor.bg