Днес SKODA разпространи първите скици на изцяло нов концептуален модел, който ще бъде представен по време на международното изложение в Женева в началото на март, и с който компанията ще ни даде възможност да надзърнем в електрическото бъдеще на марката.

Новата концептуална разработка на SKODA се нарича VISION iV и се явява предшественик на първата изцяло електрическа кола на марката, разработена на базата на специалната платформа за електромобили MEB на Volkswagen Group.

Четиривратото кросовър купе VISION iV е изпълнено със спортен, но и стилен екстериор, акцентиран с помощта на внушителни и ауродинамично оптимизирани 22-цолови джанти, а стандартните външни огледала за задно виждане са заменени с минималистични камери.

Следващите стъпки в стратегията по електрификацията на портфолиото си, SKODA ще направи съвсем скоро- само след няколко месеца, когато компанитя ще стартира продажбите на зареждаемата (plug-in) версия на SUPERB- SUPERB PHEV, и изцяло електрическото CITIGO.

С инвестиция от около 2 млрд евро, до 2022 година SKODA ще разполага с повече от 10 електрифицирани пазарни предложения.