Новосформираната марка POLESTAR, част от Volvo Cars, обяви, че първите държави, гражданите на които ще могат да закупят представител на първия модел на марката- Polestar 1, са Съединените Американски Щати, Китай, Германия, Швеция, Норвегия и Холандия.

От POLESTAR коментират, че в тези държави ще бъдат изградени и първите Polestar Space изложбени центрове на компаният, в които клиентите ще имат възможност да се запознаят отблизо с автомобилите и възможностите за персонализация. Първите от центровете ще започнат да функционират в средата на 2019 година, а в последствие марката ще отбележи присъствие и в други държави.

Polestar 1, който ще бъде лансиран на пазара в средата на 2019 година, ще се възползва от пълния потенциал на Volvo и Geely по отношение на най-новите технологични решения, но в същото време в него ще видим и изцяло уникални решения, характерни единствено за специализираната с бъдещите си електрифицирани автомобили марка.

Първият автомобил на Polestar ще бъде двуврато, четириместно купе с хибридно задвижване, което ще предложи на водача възможност да подчини максимална мощност от 600 конски сили и максимален въртящ момент от 1000 Нм. Тези параметри автоматично позиционират колата в сегмента на спортните, а в частност и на луксозните, автомобили.

Уникална черта на Polestar 1, заявки за закупуването на който вече се приемат, ще бъде тази, че той ще бъде в състояние да измине в чист електрически режим до 150 километра, което го поставя на върха при хибридните по този параметър.

Всички автомобили на Polestar ще могат да бъдат конфигурирани и поръчвани през интернет, и ще се предлагат с две- и тригодишни абонаментни планове, без първоначална вноска. Колите ще могат да се ползват както от собственика, така и от всеки един човек, получил необходимия виртуален ключ.

Всички бъдещи модели на Polestar, без Polestar 1, ще бъдат с изцяло електрическо задвижване. Polestar 2 ще бъде пуснат в производство малко след Polestar 1, а от компанията коментират, че той ще бъде много по-масово произвеждан от пилотния й проект, и го определят като конкурентен на дългоочакваната Tesla Model 3. На по-късен етап от развитието на новата марка, в нейното портфолио ще бъде добавен и Polestar 3, кото ще бъде изцяло електрически голям SUV модел.

autopress