Видеото показва всички ключови модификации на хечбека, произведени от 1973 г. до днес

На YouTube - канала Donut Media е публикувано видео, което показва техническото и външното развитие на хечбека Honda Civic. Моделът е в производство от 44 години - от 1973 досега.

Първото поколение на Civic е оборудвано с 1,2-литров бензинов двигател с мощност от 50 к.с. - докато масата на самия автомобил не надвишава 650 килограма. Компактното задвижване на предните колела стана много популярно поради своята надеждност и непретенциозност.

За почти половин век производство Honda Civic успя да смени десет поколения. В Европа актуалният хечбек се предлага с бензинов трицилиндров турбодвигател с работен обем 1 литър и мощност 127 к.с., както и с 1,5-литров четирицилиндров турбомотор със 180 к.с. Трансмисиите са шестстепенна механична предавателна кутия или вариатор.

Освен това Honda Civic има "гореща" модификация Type R. Хотхечът е оборудван с четирицилиндров двулитров турбодвигател с мощност 310 конски сили, който е куплиран с шестстепенна автоматична трансмисия. Автомобилът може да ускори от място до 100 км/ч за 4,7 секунди, а максималната скорост е 285 км в час. В момента Honda разработва хотхеч от следващо поколение.