Чешката компания Skoda ще представи официално новото поколение Superb в Прага на 17 февруари. След това автомобилът ще гастролира на автосалона в Женева в първите дни на март тази година.
Производството на колата ще се осъществява в заводите в Чехия и Китай. Новият Skoda Superb, както беше и досегашното поколение, ще получи версия лифтбек и комбиДизайнът на модела е основан на протипа VisionC.Новият Superb ще бъде построен на платформата MQB. Тя е в основата и на Passat B8. В двигателната гама на седана влизат бензинови 1,8- и 2,0-литрови TSI агрегати с мощност180 и 280 к.с. и дизелов 2,0 TDI с мощност 190 конски сили. Опционално ще бъде предложено задвижване на четирите колела.

В двигателната гама ще бъде представена и хибридна задвижваща система със сумарна мощност 211 к.с., която се състои от 1,4-литров бензинов двигател и електромотор. Аналогичната силова установка на Passat харчи 2 литра гориво на 100 км, автомобилът има автономен пробег при пълно зареждане до 1000 км, а само на ток може да измине до 50 километра.Skoda Superb ще бъде по-нисък и по-широк в сравнение с предишния модел. Дължината на автомобила е равна на 4838 милиметра. Освен това са увеличени вътрешното пространство и багажникът.

Информация:"Auto Motor und Sport"-ams.bg