На екслузивното преживяване с продуктите на марката бяха поканени гости на Силвър Стар и оторизираните дилъри на генераления дистрибутор у нас.

Пътуващият изложбен център се разположи на летище Лесново до София, където тестови шофирания с леки автомобили Mercedes сe проведоха в четири модула. В модул “Intelligent drive” участниците изпитаха на практика до къде са стигнали автомобилите Mercedes по пътя към автономното шофиране. В упражненията за „Сигурност“ тестваха възможностите на автомобила в екстремни условия. Ситуации зад вола, които всеки се надява да не изпита в реалния живот, но ако изникнат, системите за сигурност на Mercedes са способни да спасят човешки живот. В частта „На пътя“ клиентите изпробваха комфорта и асистиращите системи в автомобилите, които правят пътуването с Mercedes изключително приятно, а Plug-in- Hybrid-те показаха най-добрата комбинация от два свята – голям пробег и ниски емисии. И най-атрактивният модул отново беше на пистата с „AMG“ моделите, след който всеки участник слезе от автомобила с усещането за едно от най-вълнуващите шофирания в живота си.

За първи път в България беше показан и новият X-клас на Mercedes, единственият по рода си премиум пикап, с който Mercedes влиза в напълно нов за марката сегмент. По време на роуд шоуто клиентите на марката научиха повече за предстоящата поява в България на услугата Mercedes Me Connect, с която автомобилът става част от дигиталния свят на клиента.