Концернът PSA Peugeot Citroen е разработил нов интериор на бъдещето, който ще помогне на собственика на автомобила да се бори със стреса и умората. Новата концепция на салона е получила името Chrysalide Concept.

Както съобщава Autocar, в арматурното табло на автомобила инженерите са вградили специална камера , която разчита и анализира мимиките на шофьора. Ако системата разкрие признаци за сънливост или обратното – превъзбуждане у шофьора, тя незабавно активизира програма, която помага на седящия зад кормилото да освободи напрежението или пък да го ободри. За тази цел компютърът избира различни видове масажи, освежаване или аромати.

Освен това в PSA Peugeot Citroen са разработили най-нова технология, наречена Spatial Sound. Благодарение на нея в автомобила се появява обемно триизмерно звучене на аудиосистемата, което пък помага на водача да реагира по-добре на съобщението на навигационната система.

Автомобилите на концерна PSA Peugeot Citroen ще бъдат оборудвани със системата Spatial Sound още през 2016 г. А кога в масово производство ще бъде пусната Chrysalide Concept все още не е известно.

Източник: http://www.ams.bg/