Volkswagen обяви, че по време на международното изложение в Женева в началото на март, ще се състои световната премиера на единствена по рода си концептуална версия на легендарното пясъчно бъги на марката.

Новото пюсъчно бъги е разработено на базата на модулната MEB платформа за електромобили на компанията и ще бъде използвано като пример за нейната гъвгавост и приложимост, и в частност възможностите, с които разполага Volkswagen по отношение на производството на нишови автомобили в малки серии.

"Бъгито е нещо повече от автомобил", коментират Клаус Бишоф, шеф дизайнер на Volkswagen. "Те са жизнена сила и енергичност на четири колела. Тези параметри са интегрирани в новото електрическо бъги, което демонстрира как може да изглежда една модерна интерпретация на класическа кола, и преди всичко каква емоционална връзка може да създаде електрическата мобилност".

С дизайн и функционалност, вдъхновени от емблематичното бъги, новата концептуална разработка е изпълнена с отворена конструкция, без наличието на класическите врати и с интегрирането на характерните внушителни офроуд гуми.