Субсидиранията от автомобилния гигант Daimler североамерикански производител на ученически автобуси Thomas Built Buses представи първия в Съединените Американски Щати изцяло електрически сериен модел.

От 2019 година, уникалният Saf-T-Liner C2 Electric Bus, представен с по-краткото име Jouley, ще бъде пуснат в масова употреба, като ежедневно и на множество локации в Страната на неограничените въможности ще превозва до 81 деца към и от техните училища.

Jouley е оборудван с батерия с капацитет от 160 kWh, която ще предложи възможност за изминаването на до 160 километра без необходимост от презареждане, но от Thomas Built Buses са предивидил и възможност за вграждането на допълнителни батерийни блокове за постигането по-голяма автономен пробег.

Компанията Thomas Built Buses е основана през 1916 година и е известна със своите уникални жълти ученически автобуси, участвали в не един филм и телевизионна продукция. Към момента, фирмата е лидер на пазара на този вид специализиран превоз, като държи 38.7% от пазара в Северна Америка.