Смяната на собственика на бившата израело-китайска компания с нов - китайският концерн Baoneng се отрази много благоприятно на Qoros Auto. От януари до май 2018-а година са реализирани 23 754 машини, което е главозамайващ ръст от 366%. На конференция с доставчиците на компоненти в град Чаншу Qoros обяви, че вместо 80 000 коли годишно сега целта ще е над 100 000. След промените, всеки 12 месеца компанията ще предлага на пазара нов електромобил или хибриден модел, а ако може и по два.

Първият от тях – навярно седанът Qoros 3 EV, вероятно ще бъде показан в средата на ноември на международния автосалон в Гуанчжоу. Като концептуална разработка машината беше показана през 2016-а година на автосалона в Пекин. Концептът предлагаше впечатляващи данни – ускорение от място до 100 км/ч за 7,9 секунди, максимална скорост от 162 км/ч и обещание че в серийния си вариант ще изминава по 700 км пробег с едно зареждане на акумулаторите си.

Показаният пък през този април концептуален модел Qoros Mile 1е първенец на новия проект на компанията с обозначение MILE (Multi-functional Intelligent Lightweight Electric), в рамките на който се предвижда създаването на няколко модела. За този концепт на купе с дължина 477 см се обявяват интересни данни – ускоряване от място до 100 км/ч за 3,6 секунди, максимална скорост от 255 км/ч и пробег с едно зареждане на акумулаторите на машината от 600 км.

Интересно е да си види как Baoneng Group вдигна толкова бързо на крака закъсалият преди продажбата си Qoros. Намеренията на новия собственик е да превърне марката в китайската Tesla. Това ще стане с гарантиране на пет години непрекъснати инвестиции в размер от по $1,5 милиарда годишно, с наемането на няколок доказали се успешно топ-мениджъри от компаниите BAIC, Total и други. Стартирана е и реформа на дилърската мрежа, като поделенията й вече са 255 с преориентация към корпоративни клиенти, без да се забравят и допълнителните стимули за редовия купувач.

Интензивно се работи по узнаваемоста на марката, развива се собствен каршеринг /споделена собственост и използване на автомобили/. Усилено се работи върху развитието на новите електрически луксозно-спортни модели от серията MILE, сред които ще има седемместни кросовъри и ванове.