В присъствието на Карлос Гон- председател и изпълнителен директор на Renault, и Бруно льо Мер- министър на икономиката и финансите на Франция, в производствения комплекс на Renault Group в Нормандия, стартира производството на новия Alpine A110.

“Възраждането на производството на Alpine в Диеп, където се произвеждаше оригиналната Berlinette преди почти 50 години, беше предизвикателство за нас, но ние се справихме, с подкрепата на региона, локалната и градската управа, Renault Group и Алинса”, коментира Карлос Гон. “Общата инвестиция достигна над 35 млн евро, 151 човека бяха назначени и заводът беше обновен. Достойнството и елегантността на френския стил, с които е известна марката са повече от обикновени претенции, днес в Диеп те са индустриална реалност”.

С изключително лека конструкция (тегло 1080 кг) и специално разработено и аеродинамично оптимизирано купе, първите представители на новия двуместен автомобил се очаква да бъдат доставени на новите си собственици преди края на тази година.

Alpine A110, който е с основни габарити дължина 4178 мм, ширина 1798 мм и височина от само 1252 мм, е оборудван с 1.8 литров, четирицилиндров турбодвигател, разработен от алианса Renault-Nissan. Максималната мощност, която е в състояние да генерира е 252 конски сили, а максималният въртящ момент е 320 Нм. В комбинация с леката конструкция и роботизираната седемстепенна предавателна кутия, A110 ще предложи възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.5 секунди.

За постигането на още по-висока удовлетвореност по време на управлението, Alpine A110 дава възможност на водача да избира между три режима на поведение- Normal, Sport и Track, всеки един от които се отличава с характерна настройка на двигателя, предавателната кутия, електронната стабилизираща програма, изпускателната система и интерфейса на информационния екран.

Renault Group