Емблематичният модел впечатли фенове в атрактивно 3D мапинг шоу

Новото Renault MEGANE R.S. направи своята бляскава премиера пред българската публика с уникално интерактивно 3D мапинг шоу на 19 юни 2018 г. в Киноцентъра в Бояна. Присъстващите имаха възможност сами да чертаят трасетата, по които да премине колата по време на теста. Над 1000 любители на серията Renault Sport се насладиха на представянето на новия спортен модел в социалните мрежи – Facebook и Instagram, и на сайта meganers.renault.bg, където то се излъчваше на живо.

Водещ на събитието бе актьорът Наум Шопов, който също като присъстващите и зрителите нямаше търпение да разбере пред какви предизвикателства ще се изправи новото Renault MEGANE R.S. Зад волана на спортния шедьовър пък бе професионален пилот, който демонстрира качествата на автомобила по изненадващо променящото се трасе.

„Новият Renault MEGANE R.S. е резултат от усилията ни да отговорим на очакванията на клиентите за безопасно и безкомпромисно спортно шофиране в ежедневието. Благодарение на партньорството ни с екипите на Formula 1 и Renault Sport Cars успяхме създадем страхотен автомобил оборудван с най-съвременните технологии, на които успяхме да се насладим по време на представянето му на 3D пистата,“ заяви Рено Пирел, генерален мениджър на Рено Нисан България.


За Renault MEGANE R.S.

Новият MEGANE R.S. е разработен в сътрудничество с екипа на Renault от Formula 1. Това е първият сериен автомобил, който използва новата емблема на Renault Sport. Възможностите за шаси са две - Sport или Cup. Подходящо за ежедневно използване e Sport, което позволява да се съчетае динамичния стил на шофиране с комфорта. Cup е по-твърдото от двата вида шаси, тъй като е базирано на пистово поведение.

Вдъхновено от света на моторните спортове новото Renault MEGANE R.S. е оборудвано с по-широка предна и задна броня, спортни прагове и функционален заден дифузьор, както и централно разположен ауспух. Аеродинамична броня отпред насочва въздушния поток, задейства топлообменниците и охлажда двигателя. В задната част на автомобила, освен двойния централен ауспух, са добавени странични въздушни отвори на бронята с цел насочване на въздушните потоци и преработен спойлер за балансиране на поведението на пътя.
За първи път в този сегмент автомобили е добавена технологията 4CONTROL, която позволява едновременно завиване на четирите колела. Тя дава и възможност за по-голяма гъвкавост в остри завои и изключителна стабилност във високоскоростни виражи.

Спортното арматурно табло, алуминиевите педали, седалките с интегрирани подглавници за допълнителна опора и волана с пера, както и интериорния дизайн, който е решен в червено и черно, новото Renault MEGANE R.S. пренася водача в света на високите скорости. Като препратка към автомобилните състезания са и изцяло светодиодни фарове R.S. Vision във формата на кариран флаг, а допълнителните фарове имат четири функции: фарове за мъгла, осветяване на пътя в завой, габаритни и дълги светлини.

Новото Renault MEGANE R.S. се предлага с 1,8-литров турбо бензинов двигател с директно впръскване на горивото, разработен в тясно сътрудничество с инженерите на Renault Sport.
Двигателят разполага с мощност от 280 к.с. и максимален въртящ момент от 390 Нм. Клиентите могат да избират между две скоростни кутии - механична 6-степенна и автоматична 6-степенна с двоен съединител, при която на разположение на водача са и пера на волана за смяна на предавките.

Мултимедийната система R-LINK 2 позволява лесно и бързо използване на всички функции на автомобила – радио, навигация и други, включително и свързване с R-LINK Store, където могат да бъдат открити приложения, създадени специално за използване в автомобила, като R.S. Monitor, който показва резултатите в реално време на екрана на системата. Разширената версия на приложението ще позволява запис и анализ на пътуванията, както и споделянето им в социалните мрежи. 1

Безопасността по време на шофиране е осигурена чрез адаптивния круиз контрол, системата за активен спирачен асистент, предупреждението за пресичане на осевата линия и системата за разпознаване на пътни знаци.

Renault постоянно внедрява нови технологии в автомобилите си, които подобряват удоволствие от шофирането, комфорта зад волана и сигурността на водача и пътниците. Резултатите от тези усилия са налице на българския пазар –Renault е на второ място по продажби на нови автомобили в България за три поредни години.

* Очаква се да бъде достъпна до края на 2018 г.