Френската компания Renault подготви „гореща” версия на модела Megane. Модификацията GT220 се отнася за цялата фамилия на модела (хечбек, купе и комби). Автомобилът е получил усъвършенствано шаси, 18-инчови лети джанти Serdard, нова предна броня с видоизмененен централен въздухозаборник и аеродинамичен дифузор. Под капака на автомобила е монтиран 2,0-литров 16-клапанов турбомотор. Мощността на бензиновия двигател възлиза на 220 к.с. и 340 Нм въртящ момент. Колата е получила двойно задвижване и шестстепенна механична предавателна кутия. До първите „сто” автомобилът ускорява за 7,6 секунди. Максималната скорост е 240 километра в час.

Известно е, че през лятото миналата година стартираха продажбите на обновения Renault Megane. В сравнение с предшественика най-съществени изменения Megane е пртърпял отвън. Променени са предната броня, радиаторната решетка, увеличена е и емблемата Renault. Освен това хечбекът е получил изменена оптика.

В техническо отношение  Renault Megane е както преди. Автомобилът е оборудван с три бензинови  мотора по избор. В базовата версия е монтиран  1,6-литров двигател със 106 конски сили. В по-скъпите модификации на Megane може да бъде поръчан  мотор с работен обем 1,6 литра и мощност 114 конски сили. В топ версията автомобилът е оборудван с 2,0-литров мотор, който развива 137 конски сили. Главната разлика  в оборудването в сравнение с предшественика е възможността да бъде поръчан хечбек с 2,0-литров агрегат в изпълнение Confort.

Информация на:"Auto Motor und Sport"-ams.bg