Само ден след официалното анонсиране на версията 2019 година на новото поколение на Twingo, Renault разпространи информация и за първата лимитирана серия на компактния автомобил. Тя е разработена съвместно с фирмата производител на спортни продукти le coq sportif и демонстрира най-доброто от френския дизайн, което двете компании могат да предложат.

Стилистичното оформление на ексклузивното TWINGO le coq sportif е подчинено на цветовете на френското знаме, като в същото време оборудването на автомобила е обогатено с уникални за серията. Тематичното изпълнение на екстериора е комбинирано с не по-малко интересно интериорно решение със специфични за le coq sportif цветове и материали, а цялостното оформление е акцентирано с помощта на обозначителна алуминиева табелка Twingo by le coq sportif.

Специалната серия е разработена на топ-нивото на оборудване на модела, като в екипировката й са включени новата Renault EASY LINK мултимедийна и инфо-комуникационна система с възможност за синхронизиране на мобилен телефон чрез Apple CarPlay и Android Auto, автоматична климатична инсталация, камера за задно виждане с паркинг асистент, автоматични чистачки и фарове, и други.

Renault TWINGO “le coq sportif” ще бъде налично на пазара през пролетта на тази година, като ще се предлага в четири основни цвята- Quartz White, Crystal White, Lunar Grey и Star Black, както и с ибор между двигател SCe 75 и TCe 95, като вторият ще може да бъде комбиниран и с роботизирана предавателна кутия EDC.