Renault разпространи първата информация за ново попълнение в бензиновата си двигателна гама. Новият задвижващ агрегат, разработен съвместно с Daimler, е с работен обем от 1.3 литра и стъпва на пазара като част от модификационното портфолио на Scénic и Grand Scénic, но поетапно през следващата година ще бъде въведен и в тези на други модели на френската марка.

От Renault коментират, че новият мотор предлага сериозно подобрение по отношение на удоволствието от управлението на автомобила, по-висок въртящ момент при ниски обороти и постоянен при по-високи обороти, както и по-добра икономичност и по-ниски вредни емисии.

Новият 1.3 литров бензинов турбоагрегат се предлага в комбинация с механична или роботизирана EDC предавателна кутия, както и в няколко мощностни варианта с максимални показатели от 115 до 160 конски сили. Топ версията идва с максимален въртящ момент от 260 Нм при модификацията с ръчна трансмисия и 270 Нм при тази с роботизираната. Максималният показател се достига още при 1750/мин и остава константен до 3700/мин.

Renault/ autopress