Испанският автомобилен производител SEAT обяви, че по време на тазгодишното си- пето, участие в технологичното изложение Mobile World Congress (MWC) в Барселона ще представи нов концептуален модел, разработен около идеята за мобилна платформа и с акцент върху микро-решенията за градски транспорт.

"Мобилността се променя и нашата задача, като производител и доставчик на решения за мобилност, също се променя", коментира Лука де Мео, президент ан SEAT. "Ние трябва да бъдем в състояние да предложим нови платформи за мобилност, които ще бъдат основни играчи в градовете на бъдещето. SEAT е силно ангажиран в няколко такива проекта и MWC е идеалното място, на което да ги представим пред света".

Други два високотехнологични акцента на щанда на SEAT на MWC в Барселона ще бъдат проектът 5G Connected Car, по който испанският производител работи с Telefónica и който ще започне следващата си фаза с реални изпитания, както и последните разработки на контролираните от SEAT технологични компании XMOBA и Metropolis:Lab.