Кросовърът Vitara Brezza наскоро беше обявен за Автомобил на годината на Индия. Колата е и на първо място по продажби в сегмента с 140 855 продажби, на второ е Hyundai Creta. Компанията Maruti Suzuki реши да укрепва успеха си в сегмента и реши да пусне още по-компактен паркетник. Негов праобраз е концептът Future-S, представен преди два дни на автосалона Auto Expo в Ню-Делхи. Серийната версия на машината трябва да излезе на пазара през 2019-а година.

“Новият дизайнерски език” представен с концепта е индийско, а не японско дело. Дължината на колата е под 4 метра, за да може купувачите й да ползват допълнителни данъчни облегчения. При дължина от 3800 мм, просветът от над 200 мм впечатлява. Капакът на багажника се отваря както при седан, въпреки че автомобилът на вид е по-скоро хечбек. Централният дисплей доста прилича на този на Mini, в салона е изпозван и някакъв интерфейс “човек-машина”.

По данни на индийските колеги, машинката е развита върху новата платформа Heartect, вече използвана при хечбека Swift. За колата се предвиждат бензинови мотори 1.2, 1.3 и 1.5 литра, някои от които вече се ползват в новия Swift. Задвижването ще е или с механична кутия или с вариатор.