Чешката компания Skoda представя специална версия на модела Octavia. Новият автомобил е получил наименованието RS 230. Официалната премиера ще се състои през следващия месец на автосалона в Женева. Под капака на лифтбека е монтиран 2,0-литров бензинов турбомотор. Мощността на двигателя възлиза на 230 конски сили. До първите „сто” автомобилът ускорява за 6,7 секунди. Максималната  скорост на новия автомобил е  250 километра в час. Освен това колата притежава система за електронно блокиране на диференциала.

Известно е, че през октомври миналата година Skoda пусна в продажба лифтбека и комбито Octavia със специално изпълнение L&K (Laurin&Klement). Автомобилите са посветени на основателите на марката Вацлав Лаурин и Вацлав Клемент и са най-луксозните автомобили в моделната гама на на чешката компания.

Те са оборудвани с ксенонови фарове с вградени светодиодни дневни светлини и фарове против мъгла с черен корпус. Освен това Octavia е окомплектована с лети джанти Hawk 7J x 17 и стъкла с автоматично затъмняване. В салона на  автомобила предизвиква интерес многофункционалното кормило с четири спици с функции за настройка на радиото и достъп до телефон. Седалките са тапицирани с кожа и Alcantara, предните и задните врати са с декоративни черни елементи. Автомобилите L&K се отличават с мултимедийна информационна система Bolero и интегрирана аудиосистема Canton.

Източник:"Auto Motor und Sport"-ams.bg