Skoda обяви, че за да отбележи най-успешната си година в автомобилния спорт, ще лансира на пазара специална лимитирана серия на модела Fabia.

Представителите на лимитираната серия са изпълнени цветово така, че да наподобяват решението при шампионската си състезателна Fabia R5 (WRC2). Всеки един от автомобилите ще бъде оборудван също така с 1.4 литров TSI двигател с максимална мощност от 125 конски сили, който е комбиниран с роботизирана седемстепенна предавателна кутия и спортно окачване.

Крайният резултат от работа на екипа зад проекта е създаването на най-бързата версия на актуалната Fabia, която е в състояние да се ускори до максимална скорост на движение от 203 км/ч, като първите 100 от тях могат да бъдат достигнати за 8.8 секунди.

В оборудването на новата спортна лимитирана серия на Skoda Fabia са включени също така 17-цолови алуминиеви джанти с избор между три цвята, спортен волан, нови спортни седалки, изпускателна система с нови накрайници, отопляеми предни седалки, камера за задно виждане, навигационна система, климатична инсталация и много други.

Лимитираната серия на Skoda Fabia ще включва само 1300 автомобила, като ще бъде налична в голяма част от Европа, в това число и в България, от февруари следващата година.

Skoda/autopress