Чешката компания Skoda представи официално новото поколение на флагманския лифтбек Superb. Дебютът на новия автомобил се състоя на специално мероприятие в Прага. Сега автомобилът се насочва към автосалона в Женева, който отваря врати след 13 дни. Моделът ще бъде произвеждан в Чехия и Китай. На собствения си пазар ще се появи през септември –октомври 2015 г.

Дизайнът на новия модел е изпълнен в стила на концептуалния VisionC. Автомобилът притежава нова видоизменена радиаторна решетка и допълнителни биксенонови фарове с интегрирани светодиодни дневни светлини. Новият автомобил е получил леко полегат покрив и увеличено междуосие с  80 мм. На свой ред предният надвес е станал по-къс с 61 милиметра. Интериорът на лифтбека не е претърпял сериозни изменения. Моделът е получил подгряване на  седалките, панорамен покрив, тризонов климатроник, аудиосистема Canton, както и нова мултимедийната система с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto. Освен това лифтбекът е окомплектован с водещи системи за безопасност, каквито са Crew Protect Assist, Lane Asssit, Traffic Jam Assist и Emergency Assist system.

Новият Superb е построен на платформата MQB. Същата архитектура е използвана и при Volkswagen Passat B8. Лифтбекът е станал по-нисък  и по-широк в сравнение с предишния модел. Дължината на автомобила е равна на 4838 милиметра, а широчината - 1864 милиметра. Освен това е увеличено вътрешното пространство и обемът на багажника. Масата на колана е намалена със 75 килограма.

Информация на:"Auto Motor und Sport"-ams.bg