Skoda започва електрификация на моделната си гама. До 2025-а година чешката марка ще предложи наведнъж пет модела електромобили, развити върху модулната електроплатформа на концерна Volkswagen Group - MEB. Това обяви президентът на Skoda Бернхард Майер.

Първият електромобил на Летящата стрела ще се появи през 2020-а година. Това ще е сериен вариант на концептуалното купе-кросовър Skoda Vision E. Автомобилът ещ има два електромотора с обща мощност около 300 к.с.

След електрическия си първенец Skoda ще пусне бюджетен електромодел развит на базата на Volkswagen I.D. Плановете предвижда още пускането към 2025-а година на компактен електрически кросовър и купе в стила на култовите модели Skoda 110 R и 130 RS.

Бернхард Майер заяви още, че в 2019-а година в моделната гама ще се появят и първите зареждаеми /plug-in/ хибриди на базата на седана Skoda Superb и кросовъра Kodiaq. Те ще имат силовия агрегат на Volkswage Passat GTE, състоящ се от 1,4-литров бензинов турбодвигател и електромотор с обща мощност 215 к. с.

Skoda