Днес SKODA Auto обяви, че компанията е отчела производството на 1 000 000 свои коли за една календарна година за четвърти пореден път. От компанията коментират също така, че границата е била достигната за рекордно кратък период- само за десет месеца.

“Достигането на 1 000 000 произведени коли е важна крачка за нас през тази година”, коментират от Skoda. “Този резултат, който вече е постигнат, подчертава капацитета на нашите производствени комплекси, както и професионализма на нашия екип. Тази година отново сме си поставили за цел постигането на нов производствен рекорд”.

Като основни модели за постигането на новия производствен рекорд, от Skoda посочват Ovtavia, Fabia и Superb, а допълнителен устрем внася и големия SUV модел KODIAQ, който обещава потенциален ръст до края на годината, както и компактния KAROQ, който предстои да разгърне своето пазарно присъствие.

От Skoda коментират също така, че от момента на присъединяването на марката към семейството на Volkswagen Group през 1991 година, производството на компанията се е увеличило седем пъти, трансформирайки фирмата от регионален в популярен глобален играч.

Към момента, Skoda предлага на пазара седем основни модела и гама с повече от 40 основни версии и модификации. Продуктите на марката се сглобяват в Чехия, така и в Китай, Индия, Русия, Казахстан, Украйна, Алжир и Словакия.

Аuto press